VIDEO Ciobanul, care a dat foc la o stână deoarece proprietarul nu l-a plătit pentru munca depusă, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Constantin Nicolae Paşcanu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere”.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


În seara de 1 februarie 2022 bărbatul a distrus cu intenție directă, prin incendiere, respectiv prin aprinderea cu ajutorul unei brichete a mai multor lenjerii de pat, locuința și anexele gospodărești de la stâna de oi și vaci aparținând persoanei vătămate, situată în localitatea Vicovu de Jos. Individul a creat un prejudiciu material de circa 20.000 de euro.

În imediata apropiere a imobilului incendiat se afla o pădure, o distanţă de 20 de metri şi un turn de telecomunicaţii la o distanţă de 30 de metri.

Astfel, fapta comisă de inculpat a fost de natură să pună în pericol alte bunuri, incendiul provocat cu intenţie la locuinţa şi adăpostul de la stâna persoanei vătămate, având aptitudinea de a se extinde cu uşurinţă la pădurea din imediata apropiere şi la turnul de telecomunicaţii.

Doar intervenţia promptă a pompierilor care au lichidat şi stins incendiul a limitat extinderea acestuia la pădure, împiedicând producerea unor consecinţe deosebit de grave.

Adauga comentariu