VIDEO Circa 45 de vaci pasc pe un imaș din Liteni lângă o groapă de gunoi carbonizată

La data de 11 mai 2020 li s-a adus la cunoștință reporterii cotidianului Ziar de Suceava faptul că ar exista o groapă de gunoi amblasată ilegal pe un imaș din Liteni. În imediata apropiere a locului unde sunt aruncate deșeurile este un imaș pe care pasc cele circa 45 de vaci ale consilierului PNL Modesta Pascariu. Pe imașul animalelor au ajuns mai multe deșeuri, de la pungi până la materiale de construcție.  

Reporterii s-au deplasat la fața locului însoțiți de mai mulți localnici și au văzut faptul că deșeurile ardeau.

Localnicii spun că în acel loc ar arunca gunoaiele cetățenii din comuna Moara, dar și autoritățile locale. În trecut acolo ar fi fost aruncate deșeurile rămase în urma recondiționării unei școli din localitate. 

Ieri, unul dintre reporterii cotidianului Ziar de Suceava a luat legătura cu primarul comunei Moara, Eduard Ferdinand Dziminschi, membru PSD, pentru a-i cere un punct de vedere cu privire la mai multe acuzații pe care i le aduce consilierul PNL, Modesta Pascariu. După ce primarul și-a spus punctul de vedere prinvind acuzațiile primite, a fost întrebat dacă știe despre groapa de gunoi din apropierea imașului Modestei Pascariu.

„Eu nu cred că este. Eu vă duc astăzi și vă arăt că nu este. (...) Și cine au dus gunoaiele alea acolo?  (...) Primăria ce să ducă acolo? Ce să facă Primăria acolo? Școala a fost renovată în 2018, astă primăvară era curat acolo. Deci noi ar trebui tot pe Pascari Modesta, că ea merge pe acolo la imaș, că ei știu cine duc și tot ei duc. De ce nu v-ați dus la doamna Pascari Modesta să vedeți unde dă drumul la WC? Dă drumul la apa aia în șanț, în drum. Vecinii trebuie să suporte lucrul ăsta. De ce nu v-ați dus? Nu va arătat asta. De ce nu v-a dus la privatul lor să vă arate că se dau băuturi acolo? Are un privat care nu are autorizație de funcționare. Nu am fost să îi fac probleme că trebuie să își câștige existența, dar veziți de lungul nasului tău, dar așa este la noi. Asta este societatea noastră pe care, cu bune, cu rele, trebuie să o acceptăm. (...) Deci țeava de la toaletă iasă în șanț. Am fost cu Garda de Mediu și s-a scos <Nu că am fosă și din fosă supraplinul vine aici și curge, are o gaură de beton. Curge în fața școlii, copiii când merg la școală simt mirosul ăla. (...) Este posibil să greșesc și eu, nu sunt nici eu perfect, dar interesul lor nu este ca comuna să se dezvolte, s-au opus la tot. Rusu Gabriela cu Pascari Modesta contra la tot, așa sunt ei învățați. Ele tot timpul au mereu o suspiciune că se fură. Asta este suspiciunea lor că tot se fură. <Dacă a făcut asfalt acolo are interes, dacă a adus gazul în comună are interes, pentru el a adus gazul în comună>, asta e mentalitatea românului. Dacă erau mai luminați ar fi gândit că <Bă, face pentru oameni. Dacă azi are ăla, mâine o să am și eu>, dar la ei nu există așa ceva. Mi-au zis <Cum am trăit 50 de ani și am umblat pe chetroaie, pot umbla și acuma pe chetroaie, ce-mi trebuie asfalt?>”, ne-a spus Eduard Dziminschi.

În comuna Moara se află groapa ecologică de gunoi prea lăudată de mai marii județului Suceava.

Adauga comentariu