VIDEO Comisarul european pentru Afaceri Interne și Migrație, Ylva Johansson, și-a arătat recunoștința față de românii care i-au așteptat pe refugiații din Ucraina cu brațele deschise: „Vremea este puțin rece, dar primirea călduroasă”

Astăzi, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, comisarul european pentru Afaceri Interne și Migrație, Ylva Johansson, le-a mulțumit sucevenilor, autorităților și românilor pentru că i-au primit cu brațele deschise de refugiații care au fugit din calea războiului din Ucraina.

„Este o onoare să fiu într-un loc istoric, județul Suceava. Vremea este puțin rece, dar primirea călduroasă. Populația din județul Suceava, românii din toată țara, societatea civilă, organizațiile neguvernamentale, dar și autoritățile, au făcut atât de multe pentru a primi călduros oamenii, pentru a face față situației. Am văzut în ultimele zile unitate, acțiuni ferme și o modalitate hotărâtă în care întreaga Uniune Europeană a acționat cum n-a mai  făcut-o până acum pentru că este necesar. Sunt impresionată de ceea ce s-a realizat, de ceea ce au făcut locuitorii zonei și am văzut hotărârea în acțiune a românilor. De asemenea am văzut că este nevoie ca și Comisia Europeană să facă un pas și să asigure fonduri în personal și pentru alte aspecte”, a spus Ylva Johansson.

Ylva Johansson a spus că instituția pe care o reprezintă va pune în aplicare o puternică platformă de solidaritate pentru cetățenii ucraineni, dar și pentru țările care se implică foarte mult, cum este România și care sprijină cetățenii ucraineni nevoiți să plece din țara lor.  

Alături de comisarul european a fost și Lucian Bode (ministrul de Interne), Raed Arafat (secretar de stat), Gheorghe Flutur (președintele CJ Suceava) și Serghii Osaciuk (guvernatorul regiunii Cernăuți).

Adauga comentariu