VIDEO Comuna Moldovița e plină de gunoaie, iar pe locul pubelelor stau mașini și bușteni

Nemulțumirile localnicilor din comuna Moldovița nu s-au oprit doar la groapa de gunoi amenajată ilegal pe malul râului cu nume omonim. Acestora nu le convine că spațiile destinate rampelor de colectare a deșeurilor, unde ar fi trebuit să fie montate tomberoane, nu au fost amenajate corespunzător.

În unele locuri, perimetrul a fost oarecum pregătit pentru astfel de rampe, dar pubelele nu au mai apărut. În schimb, în locurile unde cetățenii ar trebui să își arunce gunoiul, aceștia își parchează mașinile și își depozitează buștenii de lemn fără ezitare.

În unele localități ale comunei nu ar exista nici măcar zone pregătite superficial pentru rampe destinate deșeurilor.

Cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că plătesc un serviciu de salubrizare, dar toțuși localitatea este împodobită cu gunoaie.

În timp ce gunoaiele se întind pe raza comunei Moldovița, în funcție de cum bate vântul, administrația locală depozitează zeci de pubele curate în curtea unei pieței din Moldovița.

Amintim faptul că o groapă de gunoi a luat naștere ilegal pe unul dintre malurile râului Moldovița, dar nu pare a fi o problemă pentru edilul comunei. Urmează ca Garda de Mediu să efectueze o nouă verificare la fața locului pentru a constata dacă Primăria Moldovița a curățat corespunzător zona.

Primăria Moldovița a început să curețe zona, dar nu întocmai în regulă.

Adăugam faptul că pe celălalt mal al râului Moldovița, vis-a-vis de zona menționată mai sus, ar fi o altă groapă de gunoi ilegală, conform localnicilor. Cele două gropi de gunoi ar fi folosite în funcție de anotimp și de cum permite vremea accesul în cele două zone.

 

Adauga comentariu