VIDEO Concluzia la care a ajuns primarul Ion Lungu după ce Suceava s-a aflat aproape două luni în carantină: „În perioada de coronavirus la Suceava, singura persoană care și-a făcut datoria a fost primarul”

Jurnaliștii de la Realitatea Plus au realizat un material despre familia de antreprenori a lui Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Materialul celor de la Realitatea Plus are la bază o anchetă a cotidianului online Ziar de Suceava în care sunt prezentate o parte dintre afacerile rubedeniilor edilului.

Ion Lungu, primarul Sucevei, a intrat în direct la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii „100% tu decizi”. El a ținut să lămurească faptul că afacerile familiei sale nu au legătură cu statul, ba mai mult, sunt la limita supraviețuirii din cauza crizei coronavirus. Mai mult, primarul din orașul cu cel mai mare focar coronavirus din România susține că și-a făcut treaba impecabil în această perioadă de epidemie.

Ion Lungu a răspuns întrebărilor venite din partea jurnaliștilor Laurențiu Botin, Marinela Mititelu și Anca Alexandrescu în cadrul emisiunii „100% tu decizi". El a vorbit despre afacerile familiei sale dar și despre felul în care a administrat criza din orașul său.

„Nu e nimic rău să aibă afaceri familia mea. Din păcate familia mea are afaceri în domeniul Horeca și o ducem foarte rău. Dacă demonstrați că au avut vreun contract în domeniul public, eu îmi dau demisia. Eu vreau să spun că sunt om serios, nu sunt un găinar, am o familie pe care o respect, iar aceste firme nu au contact cu domeniul public, nu au avut contracte cu statul. Astăzi sunt la limita supraviețuirii afacerile din domeniul Horeca. Eu le mulțumesc cetățenilor că m-au ales de patru ori primar. Sunt afaceri normale, nu sunt tunuri", a declarat Ion Lungu.

Despre criza cauzată de coronavirus, primarul a ținut să precizeze că prestația sa a fost una impecabilă în orașul cu cel mai mare focar din România:

„În perioada de coronavirus la Suceava, singura persoană care și-a făcut datoria a fost primarul. Am fost exemplar. Am adus aparaturi. A fost un focar la spital care s-a extins în oraș, fără nicio vină. Sunt primarul municipiului Suceava. Nu este o explozie de cazuri, a fost un focar la spital. Mă frapează cifrele, dar eu ca primar mi-am făcut datoria cu prisosință. În municipiul Suceava s-a extins focarul din spital", a declarat Ion Lungu.

Sursă material: www.realitatea.net

Adauga comentariu