VIDEO Coronavirusul nu a reușit să bage spaima în comunitatea din Mălini: „Și așa se calcă pe picioare pe drum, îi bun să mai moară din ei”

Bătrânul de 71 de ani care este primul caz confirmat de coronavirus din județul Suceava este domiciliat în comuna Mălini. Acesta locuia împreună cu soția sa într-o casă din localitatea de domiciliu, iar copiii acestora locuiesc în Italia.

În timp ce bătrânul infectat cu noul coronavirus era proaspăt internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, o parte din consătenii acestuia sunt speriați de acest virus, în timp ce alții nu îl consideră o amenințare prea mare.  

„Normal, dumneavostră nu vă temeți? Toată lumea se teme”, a spus o localnică.

„Când e să mori, mori, poți să te temi, poți să nu te temi”, a spus un localnic.

„Cineva din Mălini, cică ar fi un om care a venit din Italia. Nu știu cine e, dar sper să nu fie așa de grav. (...) Avea cancer din câte am înțeles, cu imunitatea la pământ. (...) Majoritatea care au fost în Italia, au plecat în Anglia, în Germania, deci din Mălini majoritatea sunt plecați în Germania și cu Anglia. (...) Puțini, puțini, sunt câțiva. Deci ce au fost au plecat în Anglia”, a spus o altă localnică.

Bărbatul din Mălini s-a întors din Italia la data de 28 februarie 2020. Acesta s-a deplasat cu autocarul, așadar sunt șanse mari să fi infectat și alte persoane.

La data de 2 martie 2020, văzând că starea sa de sănătate se înrăutățește, serviciul 112 a fost anunțat, iar bătrânul a fost preluat de o ambulanță și a fost dus la Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Autoritățile din Suceava refuză să ofere prea multe detalii despre acest caz, probabil și de frică să nu demonstreze cât sunt de depășite de situație.

Starea de sănătate a bătrânului din Mălini infectat cu coronavirus este una bună.

 

Adauga comentariu