VIDEO Criza de plastic de la Evidența Persoanelor îi lasă pe suceveni fără buletin: „Sunt niște sincope de aprovizionare la nivel de București, nu la nivel de Suceava”

La nivel național există o criză de plastic pentru tipărirea cărților de identitate. S-a ajuns în această situație din cauza unei achiziții întârziate, la nivel central, astfel că direcțiile județene de evidența persoanelor nu pot tipări decât o parte din cererile primite. În aceste condiții s-a ajuns la situația în care buletinele sunt eliberate după mai mult de o lună de la cererea depusă.

Problema a fost semnalată și de Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, care i-a liniștit pe suceveni spunând că valabilitatea vechilor cărți de identitate se prelungesc automat cu trei luni deoarece țara noastră se află în stare de alertă.

„La Serviciul de Evidență al Persoanelor a municipiului Suceava, acolo unde se fac cărți de identitate, este o problemă, la nivel național, sunt niște probleme, nu este plastic pe românește, din ce să facă aceste cărți de identitate. Sunt niște sincope de aprovizionare la nivel de București, nu la nivel de Suceava. Nouă ne vine acest material la Suceava. Ca atare, este riscul să depășească cele 30 de zile în care se livrează cărțile de identitate. Conform materialului pus la dispoziție, pe săptămână se pot tipări 92 de cărți de identitate, dar sunt 500 de cereri. Cei de la Biroul de Evidență a Persoanelor transmit că chiar dacă se întârzie și peste 30 de zile nu este niciun fel de problemă pentru că suntem în stare de alertă și în stare de alertă se prelungește valabilitatea acestor acte de identitate. Nu este niciun fel de problemă, ele se prelungesc cu 90 de zile de la expirarea stării de alertă. Deci noi suntem în starea de alertă și nu se pune problema să nu fie valabile aceste cărți de identitate. Cei care doresc numaidecât au și altă opțiune, cărțile de identitate provizorii. Este un anunț făcut de către Serviciul de Evidență al Persoanelor. Cetățenii să știe că este posibil ca să întârzie atunci când schimbă cartea de identitate, să nu poată fi emisă în termen de 30 de zile cum se întâmpla până acum”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.   

Adauga comentariu