VIDEO cu botezul bebelușul care a murit după ce a fost scufundat în apă cu fața în sus

În spațiul public au apărut primele imagini de la botezul bebelușului care și-a pierdut viața după ce a fost scăldat în cristelniță.

În imagini se poate observa că preotul de la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din municipiul Suceava, a scufundat copilul de trei ori în apă, ţinându-l pe spate, cu faţa în sus. Specialiştii în Teologie susţin că în timpul botezului copiii sunt scufundaţi în apă cu faţa în jos, se arată în Adevărul.

Într-o declaraţie pentru „Adevărul”, Ciprian Ioan Streza, profesor de Teologie Liturgică la Facultatea de Teologie din Sibiu, a explicat că viitorii preoţi învaţă la facultate cum se săvârşeşte Taina Botezului, exersând pe o păpuşă, astfel încât niciodată să nu se întâmple vreun accident. Potrivit acestuia, procedura este simplă: o mână se ţine între picioarele copilului, iar alta pe faţa acestuia pentru a-i proteja nasul şi gura. Afundarea în apă, cu faţa în jos se face rapid, în fracţiuni de secundă, astfel încât apa să nu aibă timp să pătrundă pe căile nazale.

„Mânuţele copilului se lasă libere; preotul îl prinde pe copil de părţile corpului astfel încât coloana vertebrală să nu fie sub nicio formă pusă în pericol; nu i se astupă concomitent gura şi nasul, pentru că s-ar sufoca; cu podul palmei i se astupă gura, iar cu degetele i se astupă urechile, nasul rămâne liber. Afundarea se face foarte rapid, durează câteva secunde. În momentul în care este introdus în apă, copilul este ţinut cu o palmă de gât şi cap, cu faţa în jos, şi cealaltă mână stă între picioarele copilului pentru a putea să asiguri verticalitatea şi poziţia cea mai bună pentru coloana vertebrală”, a spus preotul Vasile Gavrilă, profesor de Teologie Liturgică la Facultatea de Teologie din Bucureşti, pentru sursa citată anterior.

Bebeluşul Iustin plângea înainte de a fi băgat în cristelniţă, exact cum a spus tatăl acestuia. Filmarea are doar câteva secunde şi nu se observă dacă micuţul plângea şi când a fost scos din apă. În filmare se mai observă că în timpul scufundării Iustin este ţinut de două persoane. Preotul îi ţine capul şi umerii, iar o altă persoană îi ţine picioruşele. Preotul pare să-i acopere copilului cu mâna nasul şi gura. 


Vă amintim că, duminică, 31 ianuarie 2021, un bebeluș de doar șase săptămâni a ajuns în stare extrem de gravă la spital după ce a fost botezat. Se pare că micuțul a început să se simtă rău în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță.

Copilul a înghițit foarte multă apă și a fost resuscitat de medii de pe ambulanța SMURD ajunsă de urgență la fața locului.

„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio – respirator la biserică dupa botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. La acest moment se află în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, a declarat doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Nefericitul incident s-a produs la biserica „Sfinții Constantin și Elena” din apropierea Hotelului Zamca.

Pe urmă, luni, 1 februarie 2021, micuțul a murit în Spitalul Județean Suceava.


Un bebeluș de șase săptămâni a ajuns în stare critică la spital de la biserica unde a fost botezat

Bebelușul înecat la botez a murit la Spitalul Județean Suceava

Reacția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, după ce un bebeluș de doar șase săptămâni a murit la propriul botez: „Urmează să stabilim circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și să decidem măsurile necesare”

Patriarhia Română despre bebelușul înecat în timpul botezului: "Preotul decide dacă îl afundă pe copilaș sau îl botează prin scufundare parțială"

sursa: adevarul.ro

 

Adauga comentariu