VIDEO Cuțitarul din Mălini, care l-a înjunghiat pe un agent de pază în fața unei discoteci din Fălticeni, va sta trei ani și șase luni după gratii

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului Ilie Muscă (20 de ani), din comuna Mălini, și i-a redus pedeapsa de la cinci ani și patru luni la trei ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice. Decizia magistraților suceveni este definitivă.

La începutul anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe Ilie Muscă, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la infracțiunea de omor”, „port sau folosire fără drept de obiecte periculoase” și „tulburării ordinii și liniștii publice”.

La data de 21 decembrie 2019, Ilie Muscă împreună cu mai mulți tineri s-a deplasat la un localul PUB 4U din Fălticeni, unde au consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice.

Pe fondul consumului exagerat al băuturilor alcoolice tinerii se manifestau într-un mod deranjant pentru ceilalţi clienţi ai clubului - ţipau, dansau haotic, se împingeau în alţi clienţi, etc..

La un moment dat, în jurul orei 02.00, unul dintre tineri a adoptat o atitudine jignitoare faţă de barmanul clubului, fapt care l-a determinat pe acesta să solicite ajutorul agentului de pază al clubului, respectiv Denis Hoza. Cel din urmă i-a solicitat tânărului respectiv să părăsească clubul pentru a nu îi deranja pe ceilalţi clienți, solicitare acceptată fără vreo împotrivire din partea persoanei vizate.

Pe urmă tânărul a ieşit din club fiind urmat de prietenii lui și de agentul de pază.

Pe fondul stării de ebrietate în care se afla şi totodată deranjat că i s-a solicitat să părăsească clubul, tânărul a început să-l provoace pe agentul de pază cerându-i să se bată cu el. La toate aceste solicitări, Denis Hoza i-a răspuns tânărului pe un ton calm şi liniştit că nu doreşte să se bată cu nimeni, i-a cerut să se liniştească, să intre în club sau să plece acasă.

Fără a exista vreo înţelegere prealabilă, în mod spontan, unul dintre tineri a prins victima de gât, din spate, a bruscat-o, fapt care a condus la dezechilibrarea şi căderea victimei pe sol, peste treptele de la intrare. Imediat, de agentul de pază s-a apropiat Ilie Muscă, care i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit, în piciorul stâng precum şi în zona dorsală.

Cercetările au scos în evidenţă, pe lângă multitudinea loviturilor aplicate de inculpat şi rapiditatea cu care acesta a lovit victima, şi faptul că nici una din celelalte persoane aflate în preajma persoanei vătămate nu au reuşit să o lovească pe aceasta. După câteva secunde Denis Hoza s-a ridicat și a intrat înapoi în club, închizând uşa de acces.

Comportamentul lui Ilie Muscă a atras indignarea persoanelor care se aflau de faţă la incident, le-au creat acestora o stare de teamă, fapt care a condus la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Agentul de pază a fost transportat la spital unde i s-au fost acordat îngrijirile medicale necesare.

Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală victima a prezentat leziuni traumatice în zona dorso-lombară stânga, paravertebral, și la nivelul piciorului stâng. În ansamblul lor, aceste leziuni necesită un număr de 60-70 zile de îngrijiri medicale. În opinia medicului legist, leziunea toraco-lombară stânga a fost de natură a pune în primejdie viaţa victimei.

Adauga comentariu