VIDEO De circa 10 ani în râul Suceava s-ar deversa dejecții. Garda de Mediu Suceava și Apele Române sunt acuzate că nu au făcut nimic în această privință

Garda de Mediu Suceava și Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava sunt acuzate că nu ar fi luat nicio măsură împotriva unor deversări a dejecțiilor în râul Moldova, din zona Câmpulung Moldovenesc. Această deversare s-ar face de ani de zile, în weekend, când cei responsabili de protecția mediului și a apelor sunt liberi.

„Suntem pe râul Moldova, zona Câmpulung Moldovenesc, unde <stația de epurare> deversează dejecțiile direct în albia râului prin acest canal amenajat special pentru asa ceva. Deversarea se produce sâmbăta și duminica, atunci când instituțiile abilitate nu lucrează... Oricum aceste instituții știu, în frunte cu Flutur și primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc... Cu toate acestea, a fost sesizată fapta prin apelul de urgență 112, unde am primit legătura cu un reprezentant al poliției, care mi-a spus că la 112 se sună doar în situații de urgență, în opinia lui apelul meu nefiind o urgență. Într-un final s-a deplasat la fața locului un echipaj de politie, care a constatat faptele urmând să întocmească, în baza constatării și a datelor luate de la noi, sesizare către Garda de Mediu.

Fenomenul se petrece de peste zece ani, cu acordul tacit al tuturor autorităților. Garda de Mediu Suceava și Apele Romane, neluând nici o măsură fermă, cum ar fi de exemplu, sesizarea organelor de cercetare penală”, au spus cei de la Stop Defrișărilor.


 

Adauga comentariu