VIDEO De la uniformă la sutană. Fostul șef de la Pașapoarte, IPJ și ISU Suceava s-a făcut preot: „Eu sunt preot onorific misionar, nu am parohie și nu am salariu”

Fostul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, colonelul în rezervă Dan Hoffman, a ales să se facă preot. Acesta a fost hirotonisit de curând la Mănăstirea „Sfântul Ioan” de la Râșca. Soborul de preoți a fost condus de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Apropiații lui Dan Hoffman cunosc faptul că acesta merge duminică de duminică la biserică, dar sunt surprinși de decizia fostului militar de a deveni preot.

„La solicitarea mea, am fost hirotonisit la Mănăstirea Sihăstria Râșca, unde voi sluji. Eu sunt preot onorific misionar, nu am parohie și nu am salariu. Când am luat decizia de a deveni preot, am fost sigur că vor fi și oameni care vor avea un mod de a gândi diferit de al meu. Pe mine lucrul acesta nu mă deranjează”, a spus Dan Hoffman.

Dan Hoffman are un CV impresionant:

- septembrie 1991 - octombrie 2002 - polițist de frontieră la Vicșani și la Siret;

- octombrie 2002 - august 2009 - șef la Direcția de Pașapoarte Suceava;

- 2009 - prim adjunct al șefului IPJ Suceava;

- 2009 - prim adjunct al comandantului ISU Suceava;

- 2013 - șef ISU Suceava;

- 2014 - prim adjunct al comandantului ISU Suceava;

- 2017 - pensionar;

- 2020 - preot.

Fostul militar a absolvit Facultatea de Teologie în anul 2015. 

În prezent, Acesta este și rector la Facultatea de Inginerie Alimentară, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

 

Adauga comentariu