VIDEO Declarația unuia dintre jurnaliștii bătuți într-o pădure din județul Suceava. Tânărul lucra la un documentar despre „Mafia Lemnului”: „Când vezi 20 de oameni cum vin cu toporul spre tine crezi că aia e, că s-a terminat”

Jurnaliștii Mihai Dragolea și Radu Mocanu lucrează pentru a realiza un documentar internațional pe tema tăierilor ilegale de lemn. Cu această ocazie, ieri, cei doi au mers împreună cu activistul de mediu Tiberiu Boșutar într-o pădure din județul Suceava.

Mai jos aveți la dispoziție declarația unuia dintre jurnaliștii bătuți pe care a acordat-o către Digi24.

„Am urcat într-un ocol privat, unde un sătean ne-a semnalat unele nereguli în ceea ce privește exploatarea. Ne-am oprit undeva, pe dealul Rusului, și auzeam cum se vâjâie mai multe mașini în vale. Tiberiu credea că vine proprietarul și șeful de ocol silvic pentru a avea un dialog cu el. Dintr-odată am văzut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se afla proprietarul și inginerul silvic. De acolo au mai durat încă 10 secunde până am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112. Când vezi 20 de oameni cum vin cu toporul spre tine crezi că aia e, că s-a terminat. Între timp Radu a fost lovit după ureche mi se pare și are amnezie, nu știe ce s-a întâmplat și uită destul de des ce se întâmplă și în prezent. Tibi a fost bătut crunt și înțeleg că au avut și niște acte de umilință în stil mafiot, pe care nu vreau să le spun, adică groaznice față de dânsul. Asta pe lângă damage-ul fizic pe care i l-au dat, l-au lovit în față, l-au lovit cu bâte. Proprietarul acestui canton de pădure stătea și se uita, el i-a adus acolo și inginerul silvic, după zisele lui Tiberiu, lovea cel mai tare. După aceea am sunat Poliția, Poliția a venit la fața locului. Polițiștii i-au văzut pe câțiva (n.r. - agresori), pentru că aștia nu au apucat să coboare, dar după aceea noi am rămas în deal să căutăm echipamentul audio-video pe care îl foloseam. Din păcate, camera nu am mai găsit-o, iar recorder-ul a fost golit de card. Deci, oamenii știau unde se află cardul. Ne-au golit probele”, a spus jurnalistul Mihai Dragolea.

Jurnalistul a mai spus că cei care i-au atacat i-au amenințat direct: „Vă omor”.


Punctul de vedere al IPJ Suceava cu privire la agresiunea împotriva activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a celor doi jurnaliști care se aflau cu el într-un fond forestier din zona Dornelor

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost bătut într-o pădure din Coșna

Garda Forestieră Suceava face o ancheta în fondul forestier unde activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști au fost bătuți

Adauga comentariu