VIDEO Doi copii care mergeau cu colinda prin sat au fost sfâșiați de câinii de luptă ai unei femei. EROUL care a salvat copiii a fost un bărbat aflat în zonă

Ieri, în jurul orei 14.30, o femeie a sunat la 112 pentru a anunțat faptul că doi copii care mergeau cu colinda prin sat au fost mușcați de către doi câini de luptă. La scurt timp, o altă persoană a sunat la 112 și a anunțat faptul că cei doi câini au fost călcați cu intenție de către un autoturism condus de către tatăl unuia dintre copiii mușcați.

Se pare că cei doi câini, unui aparținând rasei Boxer și celălalt aparținând rasei Metis-Amstaff, erau ai Tatianei Camelia Chideșa din satul Liteni, comuna Moara. În momentul neplăcutului eveniment, femeia se afla în curtea locuinței de domiciliu și avea câinii lăsați liberi în perimetrul curții.

Conform primelor verificări, cei doi colindători ar fi deschis poarta de acces în locuința femeii menționate pentru a o colinda, iar atunci câinii ar fi ieșit din curte și au început să îi sfâșie pe micuți. Animalele i-au mușcat pe copii de mâini, picioare și cap. În zona se afla Neculai Miron, un localnic care a dat dovadă de spirit civic. Acesta nu a stat prea mult pe gânduri și a sărit în ajutorul micuților. În timp ce bărbatul se lupta cu câinii a fost și el mușcat de picioare.

 

La scurt timp după producerea evenimentului a fost informat și tatăl unuia dintre copii. Bărbatul s-a urcat imediat în mașina pentru a-i veni în ajutor fetiței sale. Ajuns la fața locului a călcat câinii cu mașina. Conform martorilor, după ce animalele au fost călcate de mașină, proprietara ar fi ieșit în drum plângându-și animalele.

 

La fața locului au intervenit două ambulanțe SAJ și SMURD, care au acordat primele îngrijiri medicale copiilor și pe urmă i-a transportat la Spitalul Județean Suceava.

Câinii au fost duși la un cabinet veterinar. Unul dintre ei a murit. Se pare că aceștia aveau certificate de sănătate, însă nu se aflau în evidențele Postului de Poliție Moara.

 

 

Echipajul de poliție ajuns la fața locului l-a testat cu aparatul etilotest pe tatăl fetiței atacate de câini. Rezultatul a fost de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice.

Tatiana Camelia Chideșa a fost amendată pentru că nu a deplarat Poliției faptul că deține câini de luptă.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, „uciderea animalelor cu intenție fără drept” și „neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”.

Adauga comentariu