VIDEO Doi muncitori care montau instalațiile de Crăciun pe stâlpii din Suceava au ajuns la spital după ce o autoutilitară a acroșat autoplatforma de lucru la înălțime

Aseară, în jurul orei 20.30, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din orașul Salcea, conducea o autoutilitară marca Volkswagen LT pe prima bandă de mers a Bulevardului 1 Mai din municipiul Suceava, dinspre Spitalul Județean Suceava spre magazinul Metro. La un moment dat, acesta a oprit la culoarea roșie a semaforului amplasat în zona intersecției cu Calea Obcinilor. 

În spatele autoutilitarei conduse de tânărul de 20 de ani oprise o altă autoutilitară marca Volkswagen LT, condusă de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Dumbrăveni.

În dreptul primei autoutilitare, pe trotuarul din dreapta se afla oprită o autoplatformă de lucru la înălțime folosită la montarea instalațiilor de Crăciun pe stâlpii de electricitate. 

Când culoarea semaforului s-a făcut verde, prima autoutilitară s-a pus în mișcare și a acroșat brațul de susținere al nacelei autoplatformei. În momentul impactului, în interiorul nacelei se aflau doi bărbați care montau instalațiile sus-menționate. Unul dintre aceștia este un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Păltinoasa, iar celălalt este un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiul Suceava. De asemenea, în urma impactului autoplatforma a fost destabilizată și mutată din locul inițial de calare.

Cei doi bărbați care efectuau lucrări la înălțime au căzut din interiorul nacelei. Aceștia au suferit mai multe răni. În timpul căderii, unul dintre muncitori s-a lovit și de bara laterală de protecție a autoutilitarei marca Volkswagen LT.

Victimele au fost transportate la spital. Prima victimă a fost diagnosticată cu „politraumatism prin cădere de la înălțime”, iar a doua a fost diagnosticată cu „traumatism prin cădere de la înălțime, fracturi costale dreapta, hematom suprarenal dreapta, fractura bazin”.

Cei trei șoferi au fost testați cu aparatul etilotest. Toate rezultatele au fost negative. Acestora li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”. Oamenii legii urmează să constate cine se face vinovat de producerea evenimentului rutier.

sursa foto/video: stirisuceava.net

Adauga comentariu