VIDEO Doi polițiști suceveni, care nu voiau să își piardă din frumusețe purtând mască de protecție în misiune, au fost amendați și sunt cercetați de IPJ. Indivizii au aruncat cu amenzi și avertismente în reprezentanții mass-media

În această dimineață, în jurul orei 08.00, a avut loc un incendiu la o clădire administrativă, ce aparține unei societăți comerciale de pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava.

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Suceava cu mai multe autospeciale de stingere, o autoplatformă și o ambulanță SMURD. Mai multe informații cu privire la acest incendiu puteți găsi dând click AICI.

De asemenea, la fața locului au ajuns și niște reprezentanți ai IPJ Suceava și reprezentanții mai multor ziare/televiziuni.

În timp ce cameramanul de la Antena 1 filma intervenția pompierilor la respectivul incendiu, prin cadrul celui dintâi au trecut doi polițiști care nu purtau mască de protecție. Cei doi polițiștii care defilau în apropierea incendiului fără a purta mască de protecție, deși este pandemie de coronavirus, sunt Mihai Apetrei și Ionela Filipoaie. Apetrei i-a solicitat cameramanului să nu îi filmeze fața și să șteargă filmarea. Pe urmă, cameramanul a oprit filmarea și i-a întrebat pe polițiști de ce nu poartă mască la intervenția respectivă. În urma acestei întrebări, cei doi polițiști au început să îi ia la rost pe aproape toți reprezentanți mass-media de la fața locului. Probabil cei doi polițiști s-au supărat deoarece au fost surprinși în timp ce sfidează legea. Așadar, au scos chitanțierul și au început să aplice legea cum au crezut de cuviință.

Deși cameramanul i-a spus între timp polițistului din imagini că el filmează incendiul, nu modul în care oamenii legii nu respectă regulile privind prevenirea și combaterea coronavirusului, polițistul a uitat pentru ce a intervenit la fața locului și și-a focusat atenția pe a-i amenda și avertiza pe reporteri și pe cameramani.

Cameramanului în cauză i s-a cerut să se legitimeze. Acesta i-a dat polițistului nemascat buletinul, iar cel din urmă s-a dus la mașina de poliție. Când s-a întors, omul legii, purtând o mască pe față, i-a solicitat cameramanului să prezinte documentele mașinii, trusa medicală, triunghiurile refrectorizante și alte lucruri. În timp ce cameramanul căuta prin mașină toate cele cerute de polițist, reprezentantul IPJ Suceava ar fi scos telefonul și s-ar fi comportat ca și cum ar filma momentul. În urma verificării autoturismului cameramanului, polițistul a aplicat o amendă în valoare de 580 lei. De asemenea, în timp ce cameramanul cotrobăia prin mașină, masca de protecție i-a căzut sub nas pentru câteva secunde. Atunci, polițistul i-a comunicat cameramanului că va primi un avertisment pentru nerespectarea regulilor pe timp de pandemie.

Deoarece proprietarii clădirii au văzut că există o oarecare tensiune între reprezentanții mass-media și polițiști au profitat de situație și au început să îi amenințe pe cameramani că le vor sparge camerele. În aceste condiții, polițiștii le-ar fi solicitat celor de la Antena 1 să-și mute mașina la poartă. Ajunși la poartă, polițistul i-a aplicat o amendă de 290 de lei reporterului care se afla pe scaunul pasagerului pe motiv că nu și-a pus centura de siguranță cât timp mașina a circulat câțiva metri din curte până la poartă. 

După ce oamenii legii și-au încheiat socotelile cu cameramanul și cu pasagera din mașina sa, i-au luat la puricat și pe restul reprezentanților mass-media aflați la fața locului. Și polițista nemascată a pus legea în aplicare când a văzut succesul colegului său care împarte avertismente și amenzi în stânga și în dreapta.

La un moment dat, la fața locului a mai sosit o mașină de poliție în care se aflau patru polițiști, dintre care unul purta masca sub bărbie.

Conform reprezentanților mass-media, în urma incendiului, cei doi polițiștii nemascați s-au întors la Secția de Poliție din Burdujeni. În autospeciala Poliției aceștia nu au purtat masca de protecție. Cei care au avut ghinionul să filmeze incendiul în timp ce polițistul se plimba și le-a stricat filmarea, l-au observat pe polițistul respectiv la unul dintre geamurile Secției de Poliție Burdujeni în timp ce îi filma fără a purta mască de protecție.

Pe urmă, reprezentanții mass-media s-au informat și au aflat că întregul circ s-a petrecut pe domeniu public, nu pe cel privat.

Din cauza unui purtător de straie polițienești, plătit din banii Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanții IPJ Suceava s-au întors cu spatele o vreme la incendiul izbucnit și reprezentanții mass-media nu și-au putut desfășura activitatea în condiții normale fiind împiedicați de respectivul individ care și-a adus aminte că poate arunca cu amenzi dacă cineva îi încurcă defilarea fără mască de protecție.

După toată zarva, persoanele care au fost amendate la locul incendiului au făcut sesizări și plângeri către IPJ Suceava. În urma acestora, polițistul și colega sa au fost amendați cu câte 1.000 de lei fiecare, iar în următorii trei ani nu au dreptul de a mai avansa în funcție.

Așadar, pentru munca depusă astăzi, 31 octombrie 2020, cei doi polițiști nu au dreptul să avanseze în funcție în următorii trei ani. În urma celor trei ani, cele două grade de pe umeri probabil nu li se vor mai părea atât de grele încât să nu poată respecta legea în timpul programului de muncă.

IPJ Suceava a deschis o anchetă disciplinară în urma căreia va stabili ce măsuri se vor mai lua față de bravii polițiști.

 

Adauga comentariu