VIDEO Doi sălbatici din Dumbrăveni, care au schingiuit un cal, au fost condamnați la închisoare cu suspendare

Judecătoria Suceava i-a condamnat fără drept de recunoaștere pe Nicu Stan și Florin Stan, sălbaticii care au bătut cu bestialitate un cal în vara anului 2020.

Nicu Stan (29 de ani), din comuna Dumbrăveni, a fost condamnat la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „rănirea sau schingiuirea animalelor” (5 luni), „ultraj contra bunelor moravuri” (4 luni), „tulburarea ordinii și liniștii publice” (4 luni), „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” (8 luni), „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” (9 luni), „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (1 an)”. 

Până la sentința de un an și 10 luni de închisoare, lunile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor sus-mențioante au fost descontopite, pe urmă contopite, astfel rezultând condamnarea menționată.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul Nicu Stan are obligaţia să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate apreciat ca adecvat de către Serviciul de probaţiune Suceava. Individul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile în cadrul Primăriei comumei Dumbrăveni sau în cadrul Primăriei municipiului Suceava.

Florin Stan (48 de ani), din comuna Dumbrăveni, a fost condamnat la șase luni și 10 zile de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „rănirea sau schingiuirea animalelor” (5 luni) și „tulburarea ordinii și liniștii publice” (4 luni). 

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul Florin Stan are obligaţia să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate apreciat ca adecvat de către Serviciul de probaţiune Suceava. Individul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 80 de zile, în cadrul Primăriei comunei Dumbrăveni sau în cadrul Primăriei municipiului Suceava.

De la fiecare dintre inculpaţi a fost confiscată suma de 50 lei, reprezentând contravaloarea biciului folosit la săvârșirea infracţiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”.

Decizia nu este definitivă, părțile din dosar având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă aducem aminte faptul că în vara anului 2020, pe rețele de socializare au circulat mai multe imagini cu un cal care este bătut cu sălbăticie de către doi indivizi din comuna Dumbrăveni. Polițiștii suceveni s-au autosesizat și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „rănirea animalelor cu intenție”.

Ulterior, în urma cercetărilor făcute, oamenii legii au stabilit că autorii oribilei fapte sunt Nicu Stan (28 de ani) și Florin Stan (47 de ani), tată și fiu, ambii din comuna Dumbrăveni. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiunile de „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „ultraj contra bunelor moravuri”.

Adauga comentariu