VIDEO Două camioane confiscate într-o săptămână. Echipa de activiști de mediu a lui Daniel Bodnar au identificat un transport ilegal de material lemnos iar polițiștii din Bistrița și reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj și-au făcut treaba exemplar

Aseară, echipa de activiști de mediu a lui Daniel Bodnar a sesizat un transport suspect de material lemnos pe raza localității Tiha Bârgăului, din județul Bistrița Năsăud. 

Cubarea încărcăturii lemnoase a fost efectuată de două ori, deoarece primul cubaj a fost efectuat de către reprezentanții Ocolului Silvic din zonă și aceștia ar fi măsurat doar circa opt metri cubi de material lemnos în plus față de aviz.

Pentru efectuarea celei de-a doua cubări, activiștii de mediu au sunat din nou la 112 deoarece au „mirosit” mișmașurile celor de la Ocolul Silvic. Astfel, la fața locului au intervenit reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj. Interesant este faptul că Garda Forestieră Cluj are angajați care lucrează și în toiul nopții, în timp ce colegii lor de la Suceava lucrează doar cât timp este soarele pe cer. De asemenea, la efectuarea primului cubaj, cei de la Ocolul Silvic au amestecat încărcătura din autoutilitară cu cel din remorcă.

În timp ce reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj efectuau cubarea lemnului, șoferul probabil și-a dat seama că aceștia vor descoperi care este cantitate adevărată de material lemnos pe care o transporta. Așadar, bărbatul a încercat să impresioneze autoritățile opunându-se continuării inventarierii. În aceste circumstanțe spiritele s-au încins. La un moment dat, șoferul sau patronul camionului a încercat să îl intimideze și pe activistul de mediu care filma acțiunea de cubare. Circul celor care se opuneau efectuării cubajului a fost oprit până la urmă de un polițist cu atitudine, care nu s-a lăsat impresionat de văicărelile și încercările de sustragere de la inventariere ale șoferului.

După ce efectuare cubajului a fost reluată, activistul de mediu care filma ceea ce se întâmplă a susținut că șoferul camionului l-a amenințat cu moartea și va depune o plângere penală pentru această infracțiune. Încercând în continuare să împiedice cubarea lemnelor, șoferul a spus că se va opune din nou acțiunii dacă este filmat. Deși, activistul de mediu filma buștenii.

La final s-a constatat faptul că respectivul camion transporta material lemnos cu 10,63 metri cubi în plus față de cantitatea din aviz. Așadar, polițiștii au confiscat camionul și remorca.

„Mulțumesc inspectorilor de la Garda Forestieră Cluj pentru prezența la această oră târzie și pentru cubajul perfect care a fost o lecție pentru angajații Ocolului Silvic și apreciem faptul că IPJ BISTRIȚA ne-a acceptat contestația și au fost prezenți cu 4 polițiști ca să se facă un cubaj corect.

Angajații Ocolului Silvic au inventariat inițial materialul lemnos și le-a ieșit un volum de DOAR 8 metri cubi în plus față de avize!

Vor urma plângeri penale pentru favorizarea infractorului și FALS intelectual pentru că au măsurat cu intenție un număr de metri cubi ce contravine realității!.

Oamenii nu au lemn de foc, iar Hoții și infractorii devin din ce in ce mai bogați”, au transmis activiștii de mediu pe pagina lui Daniel Bodnar.


Săptămâna și camionul. Încă o autoutilitară care transporta ilegal lemne a fost confiscată datorită echipei de activiști de mediu a lui Daniel Bodnar

Echipa de activiști de mediu a lui Daniel Bodnar a scos din circuit un camion folosit la transportul ilegal de lemne

 

Comentarii

ANDRES TEOFIL NUȚU

30.01.2022 19:04

FELICITARI ACESTOR OAMENI CARE LUPTA CU ADEVĂRAT PENTRU ȚARA LOR .DACĂ POT SA AJUT CU CEVA AS FI BUCUROS !

viorel burla

01.02.2022 10:44

acestia sunt adevaratii romani de care trebuie sa fim mindrii ca se implica in stoparea hotiei din codrii nostri pe care cu eforturi mari i-am plantat acum peste 50 de ani dupa ce altii au "ras" padurile Romanieieu cind calatoresc spre bucovina sunt siderat de cite masini incarcate cu busteni vad in sectorul Falticeni-Humor-Vatra Dornei-Bistrita si numai lemn de prima calitate nu doborituri cum se scuza unii Intro trecere am numarat 17 camioane si nu am vazut nici un control (era pe inserat si asteptau sa se instaleze intunericul)Felicitari sincere activistilor

Adauga comentariu