VIDEO Echipa de activiști de mediu a lui Daniel Bodnar a scos din circuit un camion folosit la transportul ilegal de lemne

Vineri, în jurul orei 21.30, echipa de activiști de mediu din care face parte și activistul de mediu Daniel Bodnar a urmărit un transport suspicios de material lemnos pe raza comunei Putna și a sesizat Poliția.

Transportul în cauză a fost reperat ulterior de polițiști, iar pe urmă a fost condus la Centrul de Prelucrare al Lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna. Acolo, doi ingineri din cadrul ocolului, în prezența șoferului camionului (Constantin Marius Calancea), au inventariat materialul lemnos din camion.

În urma inventarieirii s-a constatat faptul că faptic este vorba despre un volum total de peste 22 metri cubi de lemn de foc molid.

Pe avizul se însoțire a mărfii era notată cantitatea de circa 8,8 metri cubi de lemn de foc specia molid și circa 8,4 metri cubi lemn de foc specia brad. Așadar, camionul transporta fără acte peste 13 metri cubi de lemn de foc din specia molid.

În urma celor constatate, șoferul a fost amendat cu 4.000 de lei, iar cantitatea de peste 22 de metri cubi de lemn de foc din specia molid a fost confiscată și a rămas în custodia Ocolului Silvic Putna până când vor fi finalizate cercetările.

Polițiștii au întocmit un dosar penal săvârșirea infracțiunii de „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”.

În plus, autoutilitara folosită, în valoare de circa 20.000 de euro, a fost confiscată și transportată și depusă la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Suceava.

Deoarece s-a stabilit faptul că materialul lemnos transportat depășea gabaritul autoutilitarei, i-a fost aplicată șoferului și o amendă de 870 de lei.

Camionul în cauză aparține firmei SC Silva Urs SRL, din localitatea Gura Putnei. Societatea este administrată de către Constantin Marius Calancea și are ca obiect de activitate preponderent „tăierea și rindeluirea lemnului”. Despre Calancea se zbonește că ar fi cumnatul unui pădurar din zonă.

Adauga comentariu