VIDEO Elevii bătăuși de la Școala Gimnazială Bivolărie s-au ales cu nota scăzută la purtare: „Continuăm cercetările chiar dacă părinții au refuzat să depună plângere”

Bullying-ul este un fenomen greu de oprit în sistemul educațional din România. Un incident extrem de neplăcut a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în județul Suceava. Patru elevi de clasa a VII – a de la Școala Gimnazială Bivolărie din orașul Vicovu de Sus au fost implicați într-o altercație fizică. Trei minori de 13 ani l-au lovit cu palmele, pumnii și picioarele într-una dintre pauze. Nefericitul eveniment a fost filmat de mai mulți colegi, iar imaginile au devenit virale pe rețele de socializare.

„În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii s-au autosesizat urmare a apariției în spațiul public a unor imagini pe o rețea de socializare care surprindeau o agresiune într-o unitate de învățământ. Analizând elementele de specificitate din filmul respectiv, polițiștii au stabilit că este vorba de o școală din județul Suceava, mai ales de pe raza localității Bivolărie. A fost contactată conducerea școlii, stabilindu-se că incidentul respectiv s-a petrecut în cursul zilei de joi. Cu toate acestea, nici conducerea școlii, nici părinții și nicio altă persoană neinformând și Poliția despre respectiva agresiune. Tot din imagini, dar și din audieri s-a stabilit faptul că un minor în vârstă de 13 ani, elev al școlii, în clasa a VII – a, a fost agresat de către alți trei colegi minori, fapta fiind filmată cu un telefon mobil tot de către un coleg de clasă. În urma evenimentului, polițiștii s-au autosesizat și au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe. În ciuda faptului că părinții copiilor implicați în altercație, atât părinții victimei, cât și ai autorilor, nu au dorit să depună plângere penală în acest sens. Ulterior, la fața locului au fost deplasați și polițiștii Biroului de Siguranță Școlară. În cursul acestei zile, în dimineața acestei zile, fiind convocat un consiliu profesoral cu participarea a 33 de profesori din cadrul unității de învățământ, dar și a unui inspector școlar, dar și bineînțeles a polițiștilor de care vă vorbeam. În urma consiliului respectiv, s-a stabilit ca toți minorii implicați, atât victima, cât și agresorii, să beneficieze de consiliere psihologică având în vedere minoritatea acestora. De asemenea, ca măsură disciplinară s-a stabilit scăderea notei la purtare cu câte două puncte pentru elevii implicați în altercație, mă refer pentru elevii agresori. De asemenea și profesorul supraveghetor de serviciu, în ziua respectivă, pe unitatea școlară, a fost sancționat cu aplicarea mustrării scrise. Sunt continuate de polițiști cercetările în dosarul penal, chiar dacă repet, până la această oră, nu au fost depuse plângeri penale, iar încă o dată, în cursul acestei zile părinții au refuzat să depună astfel de sesizări”, a declarat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Chiar dacă părinții elevului agresat nu au depus plângere la Poliție, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Adauga comentariu