VIDEO Enoriașii nu au renunțat la pupatul moaștelor nici de Sânziene. În curtea Spitalului Județean Suceava o femeie a pus gura pe sicriul în care se aflau moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

Astăzi, cu ocazia Sânzienelor, mii de suceveni s-au înghesuit pentru a se apropia cât mai multe de moaștele Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava. După slujba ce a avut loc în curtea Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, moaștele au fost plimbate pe străzile Sucevei într-un pas mai alert decât în restul anilor. În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au luat hotărârea de a plimba moștele cu o mașină, iar turul făcut prin oraș a fost și el diferit față de anii precedenți.

În acest an, Sfintele Moaște au fost duse și prin curtea Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde cadrele medicale au avut posibilitatea de a se ruga în apropierea acestora. În curtea unității spitalicești, o femeie, fie ea cadru medical sau o simplă enoriașă care s-a strecurat printre paznici, a ajuns în apropierea raclei în care se aflau moaștele și a început să filmeze sicriul. Femeia nu s-a rezumat doar la rugăciuni și la o simplă filmare, aceasta cu prima ocazie s-a apropiat și mai tare de moaște și a pupat racla. Pe urmă, femeia și-a continuat filmarea. 

Oamenii, pe cât de credincioși, pe atât de inconștienți, pe lângă faptul că și-au suflat în ceafă unii altora, majoritatea fără mască de protecție, au și pupat cărțile bisericești cărate de preoți. Imediat după ce Sfintele Moaște au ieșit din curtea Spitalului Județean Suceava, mai multe enoriașe l-au oprit din drum pe un preot care avea în mâini o cruce și o carte bisericească pentru a pupa obiectele de cult.


Puhoi de lume la procesiunea de Sânziene de la Suceava. Mii de oameni s-au înghesuit pentru a se apropia de Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Supradoză de credință sau de nepăsare? Sucevenii au pupat icoanele și sicriul în care se afla ÎPS Pimen la foc automat.

Sute de suceveni au sfidat coronavirusul și și-au suflat în ceafă când a fost adus trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen.



Adauga comentariu