VIDEO Femeia din Valea Moldovei, care i-a otrăvit animalele vecinei cu care se ceartă de la o bucată de pământ, a folosit o substanță interzisă în România din 2008

La începutul lunii iunie, o femeie din Valea Moldovei i-a otrăvit animalele vecinei cu care se ceartă de ceva timp din cauza unei bucăți de pământ. În urma examenelor toxicologice s-a aflat faptul că pentru otrăvirea animalelor a fost folosită o substanță toxică interzisă în România din anul 2008, numită carbofuran.

În perioada în care a avut loc evenimentul, femeia a spus că a folosit otravă pentru șobolani.

„Pisicile din Valea Moldovei au fost otravite cu carbofuran, substanta interzisa in Romania‼️

Iar povestea lor, despre care am scris pe 5 iunie, devine penala! Cadavrele pisicilor au fost trimise in acea zi catre DSVSA Suceava pentru efectuarea necropsiilor, insa NOI am solicitat in mod expres prelevarea de probe si trimiterea lor si catre IDSA Bucuresti pentru efectuarea examenelor toxicologice.

Conform buletinelor de analiza venite de la Bucuresti, pisicile care au murit in chinuri au fost otravite cu carbofuran, substanta toxica extrem de puternica din clasa Furadanului, care a si fost INTERZISA in Romania inca din anul 2008. Rezultatele buletinelor sunt cu atat mai grave cu cat aceasta substanta interzisa la producere, import, export, folosire, comercializare - a fost interzisa in toata Uniunea Europeana! Ingerat, este un neuroparalizant care provoaca decesul in cateva minute!

Furadanul este denumirea comerciala a unui pesticid extrem de puternic Carbofuran, considerat a fi unul din cele mai toxice pesticide - avand cel mai mare grad de toxicitate, un singur mililitru de substanță ingerată poate fi fatal unui om matur. In mod normal aceasta otrava nici n-ar mai trebui sa existe.

Ceea ce s-a intamplat in Valea Moldovei, ca o persoana (sau mai multe - caci si aceasta persoana a avut o sursa de unde a procurat-o), este deja o infractiune prevazuta in Art. 390 din Codul Penal privind Traficul de Substante Toxice. Stim ca la acea data s-a deschis un dosar penal, insa stim, atat. Rezultatele venite de la Bucuresti au intrat in posesia noastra deoarece NOI le-am solicitat, si tot noi le-am si platit.

Nu suntem juristi, si n-avem habar cum sa procedam. Stam cu buletinele de analiza in mana, citim despre Carbofuran, iar cu modesta noastea pregatire tragem concluzii ca este cam grav. Ce-ar trebui sa facem? Sa sezisam Serviciul Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase - sau se va sesiza singur acest serviciu? Intrebam si noi cu modestie, nu de alta, dar nu vrem sa gresim....caci noi ne ocupam cu salvarea animalelor, si mai avem (uneori) lacune cand vine vorba despre proceduri! Mai precizam si faptul ca avem probe video din ziua respectiva, in care persoana care a otravit animalele recunoaste sincer si raspicat fapta comisa - probe pe care le putem pune la dispozitia autoritatilor (in cazul in care cineva va fi interesat de ele - si daca vor fi de folos in ancheta).

Asadar. Avem probe, avem dovezi, avem bunavointa. Noi ne-am facut treaba!
Laudabil faptul ca este PRIMUL buletin de analiza pozitiv din ultimii trei ani, caci am mai solicitat prelevarea si trimiterea de probe catre IDSA Bucuresti si in trecut, in cazul cainilor otraviti din Siret si Gura Humorului, insa nici unul nu a fost concludent. Acum insa exista material pentru a se face treaba!

‼️ In final ne intrebam retoric - daca noi n-am fi cerut trimiterea probelor la Bucuresti, de unde s-ar fi aflat ca este vorba despre carbofuran?
De nicaieri! Si-ar fi ramas la dosar doar buletinul de la Suceava, pe care scrie: Hemoragie interna (care poate fi provovata de N cauze), si care NU inculpa cu absolut nimic! Spunem asta NU pentru a ne pune lauri, ci pentru a trage un semnal de alarma vizavi de lacunele din astfel de proceduri si anchete”, au spus reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle.


Vă amintim că la data de 5 iunie 2020, reprezentanții de la Asociația Casa lui Patrocle și polițiștii s-au deplasat în localitatea Valea Moldovei la gospodăria unei femei care a sesizat faptul că două pisici i-au fost otrăvite de vecina sa. Între cele două femei a luat naștere un conflict din cauza unei bucăți de pământ, mai exact din cauza câtorva metri din ulița dintre casele lor.

Femeia, căreia i-au fost otrăvite animalele din curte, a sunat la 112 și la Asociația Casa lui Patrocle. La fața locului au intervenit criminaliștii care au făcut cercetări. Vecina femeii a recunoscut faptul că ea a otrăvit animalele respective cu otravă pentru șobolani.

Făptașa care a „semănat” mai multe bucăți de carne otrăvită a recunoscut că voia să îi omoare câinii vecinei sale, dar nu consideră că este vreo problemă că au murit pisicile acesteia. 

Joi, 4 iunie 2020, femeia, care a sesizat evenimentul, și-a găsit cele două pisici fără viață în apropierea casei. La scurt timp, aceasta a găsit mai multe bucăți de carne care păreau a fi puse cu intenție pentru a fi mâncate de animale. Dându-și seama că acele bucăți de carne sunt otrăvite femeia și-a închis restul animalelor în șură și a sunat la 112. În acea zi autoritățile nu i-au dat importanță femeii și nu s-au deplasat la fața locului.

Vineri, 5 iunie 2020, femeia a anunțat din nou Poliția despre cele întâmplate, dar de această dată a anunțat și Protecția Animalelor. Ieri, polițiștii și-au făcut timp și au intervenit la fața locului unde au făcut mai multe cercetări.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

Adauga comentariu