VIDEO Flutur s-a dat în stambă la „Hora Bucovinei”: „Visul meu e să molipsim pe cât mai mulți și să se îmbrace în straie populare și să danseze jocuri autentice”

„Hora Bucovinei” strânge an de an zeci de mii de oameni, într-un loc în care tradițiile bucovinene sunt extrem de prețuite. Evenimentul organizat în localitatea suceveană Bucșoaia este așteptat pentru specificul său aparte și mai ales pentru amploarea sa constatată de participanți la fiecare ediție.

„Hora Bucovinei” și-a propus și a reușit să facă cunoscut specificul și unicitatea obiceiurilor și tradițiilor pastorale din Bucovina. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, nu a ratat acest eveniment pentru a se da în spectacol.

„Să vorbesc sau să strig? (...) Ce aduce nou? Aduce un costum popular nou pentru mine din satul meu de la Botoșana cu cămeșă din mătase albă, curea de la Botoșana, cizme și-o bundiță și pălărie. Și lângă mine este soția mea care are un cheptar nou din zona Ardealului și cred eu că noutatea este mai multă lume care dansează. 00.56 Visul meu e să molipsim pe cât mai mulți și să se îmbrace în straie populare și să danseze jocuri autentice. Asta cred că este noutatea, voia bună, zâmbetul de pe fața oamenilor”, a precizat Flutur.

„Hora Bucovinei” a ajuns la cea de-a XI-a ediție. La evenimentul de la sfârșitul acestei săptămâni au luat parte nu mai puțin de 10.000 de persoane.

Adauga comentariu