VIDEO Fostul șef al Serviciului Poliției Rutiere Botoșani susține că nu știe de ce vrea DNA Suceava să-l audieze. Mai mulți polițiști botoșăneni sunt anchetați pentru fapte de corupție

Printre polițiștii rutieri din Botoșani anchetați de DNA Suceava într-un dosar de corupție se enumeră și comisarul șef în rezervă Mihai Ghiorghi (fost șef al Serviciului Poliției Rutiere Botoșani). Acesta a fost condus astăzi la sediul DNA Suceava pentru a fi audiat și a susținut că nu știe de ce este el vizat.

Acțiunea DNA Suceava vizează mai mulți ofițeri și agenți din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Botoșani acuzați de corupție. În această dimineață, sediul Serviciului Poliției Rutiere Botoșani și domiciliile mai multor polițiști au fost percheziționate de către reprezentanții DNA și DGA.

DNA: Cauza penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada iunie – noiembrie 2020

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada iunie – noiembrie 2020.

În cursul zilei de 02 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate pe raza județului Botoșani, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei”, au transmis reprezentanții DNA Suceava. 

Val de pensionări înainte de percheziții

Descinderile DNA survin la numai câteva zile după ce șapte angajați din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Botoșani au decis să se pensioneze.
Este vorba de un ofițer și șase agenți rutieri printre care comisarul șef Victor Ciubotaru, cel care a coordona compartimentul de drumuri europene și drumuri naționale, dar și agenții Viorel Anton, Silviu Pintilei și Ioan Bălan, care erau printre cei mai vechi în sistem.

Adauga comentariu