VIDEO FOTO 200 de polițiști suceveni vor verifica zilnic dacă cetățenii respectă restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus

În perioada 14 – 17 octombrie a.c., polițiștii suceveni desfășoară acțiuni cu efective sporite și în sistem integrat cu lucrători de poliție locală și jandarmi, în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind urmărită respectarea normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă, de către organizatorii de evenimente private, precum și măsurile dispuse în ceea ce privește restaurantele, barurile, cafenelele etc., de pe raza județului Suceava.

Zilnic, în această perioadă, pe raza județului acționează, în medie, 200 de polițiști, scopul principal al acțiunilor fiind responsabilizarea cetățenilor și operatorilor economici și monitorizarea respectării măsurilor legale în fiecare unitate administrativ teritorială, conform restricțiilor impuse de rata de infectare înregistrată.

În toate unitățile de alimentație publică și la evenimentele private organizate conform H.G. 1090 din 06 octombrie 2021 se efectuează controale cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid.

Și în cursul serii precedente, au fost organziate 16 acțiuni distincte la nivelul municipiilor și orașelor și alte 15 acțiuni punctuale în mediul rural.

Doar în ultimele trei zile polițiștii au efectuat 13.429 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acțiuni punctuale. Au fost identificate 72 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege. (patru persoane care nu au respectat măsura carantinării, 44 de persoane care nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară și 24 de persoane care nu au respectat restricțiile privind circulația persoanelor).

Au fost controlate 162 de unități economice, fiind identificate trei unități care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor.

În această perioadă au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valoarea acestora fiind de 17.000 lei. Sancțiuni în valoare de 11.000 lei au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități publice sau private cu încălcarea legislației. 

Comentarii

Sinele Stoica

17.10.2021 14:33

Vă rugăm să verificați toate service urile auto,deoarece nu se respecta purtarea măștilor.Ele sunt și în Șcheia,,Spre Fălticeni,au și elevi în practică și sunt adevărate focare de infecție!

Sinele Stoica

17.10.2021 14:34

Verificarea urgență a service urilor auto din împrejurimile Sucevei

Adauga comentariu