VIDEO FOTO Activistul de mediu Daniel Bodnar s-a întors pe șoselele din județ. Două transporturi de lemne au fost oprite de către acesta

Ieri, activistul de mediu Daniel Bodnar, cel care a suferit un grav accident de circulație, a revenit la ceea ce l-a făcut celebru. Acesta a revenit pe șosele din județ pe urma celor care transportă lemne.

La ora 15.15, polițiștii din Gura Humorului au fost anunțaţi prin 112 despre faptul că un camion transportă lemne fără a deține documente.

În urma acestei sesizări, polițiștii au interceptat camionul care tracta o remorcă. La volan se afla Petru S. (52 de ani), din comuna Stulpicani.

Lucrătorii Ocolului Silvic Frasin au verificat transportului în aplicația SUMAL, stabilind că figurează cu avize valabile.

La fața locului s-au deplasat angajați de la ISCTR Suceava și Garda Forestieră Suceava, aceștia din urmă constatând că nu există nereguli cu privire la transportul de lemne.

Tot ieri, la ora 16.23, Daniel Bodnar a anunțat prin 112 faptul că pe DN 2H dinspre orașul Milișăuți spre comuna Grănicești se deplasează un camion care transportă ilegal lemne, fără documente legale de proveniență.

Polițiștii s-au deplasat pe raza comunei Grănicești, în localitatea Iacobești, unde au oprit pe DC 40, pe raza satului Iacobești un camion Mercedes Benz cu remorcă care transporta lemne. La volan se afla Gheorghe Ș., din satul Dănila, comuna Dărmănești, angajat al firmei SC Confana SRL Dărmănești.

S-a verificat transportul în aplicația SUMAL, unde în urma analizării imaginilor de la momentul încărcării lemnului în vehicul (locul de livrare) s-a constatat faptul că acestea corespund cu încărcătura existentă în vehicul (la momentul controlului).

De asemenea, încărcătura de lemn nu depășea limitele înălțimii maxime admise, acest aspect fiind confirmat de lucrătorii din cadrul ISCTR Suceava.

Adauga comentariu