VIDEO FOTO Arbori sănătoși doborâți fără milă într-o pădure din Deia. Firma consilierului local Simion Chiruț este acuzată de mai multe ilegalități

Un cetățean din satul Deia, comuna Frumosu, a semnalat faptul că într-o pădure din localitatea de domiciliu sunt tăiați mai mulți arbori ce par a fi sănătoși și nu trebuiau să fie puși la pământ.

Respectiva persoană atrage atenția asupra faptului că exploatarea lemnoasă se face pe pârâul Zdrob din pădurea Deia, lucru interzis de către normele de mediu aflate în vigoare.

Firma responsabilă de exploatarea lemnoasă efectuată în zonă este SC Chirutmin Prod Com SRL Frumosu, gaterul administrat de consilierul local Simion Chiruț, localnic.

Conform sătenilor din satul Deia, comuna Frumosu, angajații consilierului local Chiruț își cam fac de cap prin zonă, aceștia transportând lemn cu vola pe ulițele din localitate, punând în pericol traficul rutier. Acest lucru a fost semnalat și la Poliția din localitate însă deocamdată polițiștii se fac că nu văd sau pur și simplu nu le pasă de siguranța cetățenilor.

În acest caz, Garda de Mediu Suceava s-a autosesizat și a deschis o anchetă pentru a se stabili modul în care este efectuată exploatarea lemnoasă din pădurea Deia.

Oare până când Direcția Silvică Suceava și Garda Forestieră Suceava vor mai permite acest noian de ilegalități produs în pădurile din Bucovina?

Cine este Simion Chiruț?

Simion Chiruț este individul care, vara trecută, i-a agresat pe jurnaliștii de la Recorder pentru că aceștia filmau niște bușteni care i-ar fi aparținut lui. Chiruț le-a avariat intenționat autoturismul celor de la Recorder. Pentru a arăta cât de rău îi pare că le-a avariat intenționat mașina celor de la Recorder, acesta le-ar fi dat jurnaliștilor 1.500 de lei să îndrepte tabla.

Acesta împreună cu soția sa, Glicheria Chiruț, sunt administratorii și asociații societății SC Chirutmin Prod Com SRL, din localitatea Deia, comuna Frumosu. Societatea acestora are ca obiectiv de activitate „tăierea și rindeluirea lemnului”. Mai exact aceștia sunt patroni de gater care exploatează lemn din pădurile administrate de Direcția Silvică Suceava.

Societatea a luat naștere la data de 23 aprilie 1999.

Conform portalului www.listafirme.ro, SC Chirutmin Prod Com SRL a avut în anul 2018 o cifră de afaceri de 2.090.728 de lei și profitul net de 240.453 de lei. Pentru obținerea acestui profit ar fi lucrat 11 angajați.

Conform declarației de avere, din anul 2018, consilierul local Simion Chiruț a obținut un venit de 17.400 de lei pe seama firmei pe care o administrează și 12.000 de lei pe seama unei subvenții de la APIA. Conform declarației sale de avere, Simion ar face doar 2.450 de lei pe lună cu gaterul său.

Soția lui Simion Chiruț, Glicheria Chiruț, obține pe seama SC Chirutmin Prod Com SRL același venit precum soțul ei, respectiv 17.400 de lei pe an. Adică, 1.450 de lei pe lună.

După posibilități, Simion Chiruț și-a cumpărat două mașini, respectiv un Volkswagen Touareg din 2006 și un Ssangyong Rexton din 2007.

 

Adauga comentariu