VIDEO FOTO Cărăuși de țigări prinși de polițiștii de frontieră din Vicovu de Sus

La data de 2 noiembrie 2020, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.05, a fost depistat un autoturism de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în curtea unui imobil de pe raza localității Vicovu de Sus, în care au putut fi observate mai multe colete voluminoase.

Cu acordul proprietarului, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, iar în urma unui control sumar asupra mijlocului de transport s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau mai multe colete care conțin țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare, autoturismul şi ţigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.000 de pachete, de provenienţă Duty – Free, în valoare de 152.100 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar autoturismul în valoare de 12.000 de lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Tot ieri, polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector au declanșat o altă acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 22.10, aceștia au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, trei persoane care se deplasau spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut trei bărbaţi, cetățeni români, cu vârste între 18 și 20 de ani, toți cu domiciliul pe raza județului Suceava.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 23.400 de lei.

În continuare, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei persoane lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Adauga comentariu