VIDEO FOTO Casă împodobită ca-n filmele americane de către un localnic din Straja

Un bărbat din comuna Straja și-a decorat casa de Crăciun, ca-n filmele americane. Mii de beculețe îi „schițează” casa și copacii din curtea gospodăriei. În curte, acesta, are mai mulți reni care îl înconjoară pe Moș Crăciun, dar și multe alte figurine. Toate acestea sunt luminate de o altă sumedenie de luminițe.

George Bodnar, proprietarul casei, și-a împodobit teiul din curte, transformându-l într-un brad. Copacii din spatele locuinței au fost și ei împodobiți în așa fel încât seara, aceștia creează senzația de „lună pe cerul înstelat”.

Bărbatul fascinat încă de mic de luminițele din bradul de Crăciun, locuiește la marginea unei păduri din zona de munte a comunei Straja. Din curtea lui George Bodnar, seara se aud colinde, deoarece acesta a montat și niște boxe pentru ambianță.

Localnicul comunei Straja s-a apucat de ornarea casei și a curții în urmă cu patru ani, acesta inspirându-se din filme și din cărți.

„Prima dată am decorat un brăduţ afară, după care doi şi apoi trei. Pe parcurs am pus instalaţia pe casă, după care am tot evoluat. Îmi pare rău că se usucă pădurea din spatele casei şi nu voi mai avea unde să pun luna şi stelele. Dacă vă uitaţi, veţi observa că în spatele casei am un tei uriaş, l-am făcut ca să arate ca un brad de poveste”, a declarat George Bodnar pentru Adevărul.

Atât turiștii cât și localnicii vin an de an pentru a vedea „Casa din povești”. Majoritatea persoanelor îl întreabă pe proprietar cât îl constă factura la curent, acesta preferând să nu răspundă. George Bodnar spune că se merită această trudă din fiecare an, făcând-o pentru el cât și pentru copiii din zonă.

Reporterii de la Adevărul au contactat-o pe Liliana Pătrăucean, secretara Primăriei Straja, care le-a spus că George nu este ajutat de administraţia locală. Acesta îşi împodobeşte gospodăria de unul singur, cu resurse proprii. 

Bărbatul a lucrat timp de 24 de ani la o fabrică de cherestea. Momentan nu lucrează.

Sursa material: www.adevarul.ro

sursa foto/video: Facebook/ Bodnar George

 

 

Adauga comentariu