VIDEO FOTO Cei 12 copii care au ajuns aseară din tabără la Spitalul Județean Suceava cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară vor fi externați astăzi

12 copii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, din județul Neamț, care se aflau într-o tabără în localitatea Poiana Micului din județul Suceava, au ajuns la secția UPU a Spitalului Județean Suceava acuzând vărsături, stări de greață și diaree. Minorii au fost preluați de mai multe ambulanțe și duși la spital, unde au fost internați la secțiile de Pediatrie și Boli Infecțioase. Trei dintre aceștia prezentau o stare de deshidratare ușor mai accentuată, iar restul aveau o stare de sănătate mult mai bună.

„Inițial au fost aduși un număr de 12 copii cu simptome de toxiinfecții alimentare. În urma primelor investigații care s-au făcut la nivelul Unității Primiri Urgențe s-au constatat un număr de doar trei copii cu o stare de deshidratare ușor mai accentuată ca să spunem așa, iar restul sunt stabili hemodinamic și respirator, stare generală bună”, a declarat medicul Liviu Cîrlan, șeful UPU Suceava.

Reprezentații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava au deschis o anchetă în acest sens pentru a se stabili cu exactitate de unde au căpătat copiii virusul care le-a stricat vacanța.

„Un grup de copii și tineri din județul Neamț s-a cazat luni, 11 august, în localitatea Poiana Micului din comuna Mănăstirea Humorului. Aceștia au adus alimente de acasă și și-au gătit singuri. În noaptea de luni spre marți, unei fetițe i s-a făcut rău, a avut greață, vărsături, părinții acesteia au venit și au luat-o la domiciliu. (...) După 24 de ore, au început și alți copii să simtă dureri abdominale, greață și vărsături, au fost evaluați la fața locului și 12 dintre aceștia au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou”, a precizat și Liliana Grădinaru, directorul DSP Suceava.

Starea de sănătate a copiilor este una bună și urmează ca în cursul zilei de astăzi să fie externați. DSP Suceava continuă verificările pentru a stabili cu exactitate de la ce sau cine a pornit întregul focar.

Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a demarat măsurile specifice. O echipă de inspectori ai serviciului de Control în Sănătate Publică s-a deplasat la fața locului verificând condițiile igienico-sanitare. Probele recoltate aseară sunt în lucru. Specialiștii compartimentului de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile desfășoară o anchetă epidemiologică. O probă de materii fecale și o probă de lichid de vărsătură de la pacienții internați se află de asemenea în lucru la Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județene Suceava.

Comentarii

Gigel

22.08.2019 13:12

Cu cine erau acei copiiii?? Numele invatatoarei vrem sa stim!!!!!

Adauga comentariu