VIDEO FOTO Cel mai „bombardat” drum din Suceava nu a mai văzut asfaltul de mai bine de 15 ani de zile

Drumul comunal (DC) 35 din comuna Grămești este poate cea mai distrusă șosea din întreg județul Suceava. Acest drum pur și simplu arată ca după bombardament, iar localnicii sunt extrem de supărați pentru că își distrug mașinile pe o veritabilă arătură. Oamenii susțin că DC 35 nu a mai fost asfaltat de peste 15 ani de zile.

Reporterii Ziar de Suceava s-au deplasat la fața locului și au putut observa că cele sesizate de localnici se confirmă. Drumul ce face legătura dintre comunele Calafindești și Grămești pur și simplu mai are doar pe ici pe colo câte o urmă de asfalt.

Viteza de deplasare a autoturismelor nu poate depăși viteza de 30 de km/h decât pe alocuri. Pe lângă faptul că nu te poți deplasa dintr-o parte în alta cu o viteză acceptabilă, riști să-ți rupi mașina în două prin gropile care au o lungime de peste un metru și o adâncime de peste 10 centimetri.

„Drumul ăsta nu a mai fost asfaltat de când eram eu la școală”, ne-a povestit o localnică.

În vara acestui an, Primăria comunei Grămești a scos la licitație elaborarea documentațiilor de proiectare și executarea lucrărilor pentru investiția „Reabilitare drum comunal DC 35 și modernizare drum comunal DC 35B în comuna Grămești, județul Suceava”.

Valoarea investiției a fost estimată la 4.888.897 de lei. Licitația prevede servicii se proiectare (DALI, Proiect de executie cf HG 28/2008, Asistenta proiectantului) și execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a peste 6.800 de metri de drum comunal cu strat principal din beton BcR 4.0.

Autoritățile locale din Grămești au obținut finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, sesiunea 2017.

Adauga comentariu