VIDEO FOTO COVID-19 nu reprezintă nicio amenințare pentru sucevenii care zburdă prin oraș pentru a-și umple mesele de Paște: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”

Astăzi, 15 martie 2020, în timp ce municipiul Suceava este în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, sucevenii nu au avut rețineri de a se plimba cu mașinile sau pe jos. 

Mai jos puteți observa cum s-a desfășurat traficul rutier în cartierul George Enescu, dar și cum pietonii circulă pe trotuar.

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem între timp 7.200 de cazuri de persoane infectate, avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit, avem de ieri până astăzi peste 40 de persoane în plus infectate cu coronavirus, deci, nici vorbă de relaxare. Și ca să fie foarte foarte clar, ce am spus ieri, și poate nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet, cuvântul de ordine este <Stați acasă>. Este recretabil să observăm și în viața noastră și în viața publică că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații așa se explică și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil, intențiile sunt foarte bune, dar, nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste. Așadar, peste câteva minute voi începe o ședință cu premierul Orban, ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. În cadrul acestei ședințe voi solicita Premierului Orban și Ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească dacă vor o formulă care respectă principiile <stați acasă>, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanțele Militare. Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății. Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, astăzi. 

Adauga comentariu