VIDEO FOTO Drumul național din Broșteni, ajuns celebru în urma protestelor localnicilor, este ca și blestemat să aibă gropi

Un drum din localitatea suceveană Broșteni, cunoscut ca fiind cel mai mare oraș din România, ca suprafață, pare a fi blestemat să nu poată scăpa de gropi. În urmă cu mai puțin de o lună, drumul care face legătura între satele Frasin și Holda, a fost asfaltat cu chiu cu vai.

În urmă cu două luni, administratorul drumului a dat ordin ca porțiunea respectivă să fie asfaltată, iar constructorul a turnat un strat de binder și a trasat marcajele rutiere.

Deși nu a trecut nici măcar o lună de când a fost reparat acest drum, pe carosabil au apărut deja gropi. Pe lângă faptul că drumul național a fost reparat și este invadat de gropi, muncitorii nu a strâns ambalajele de la materialele folosite pentru recondiționare, lăsându-le pe marginea carosabilului.

,,Am fost azi pe teren și am constat s-a finalizat asfaltarea pasului Puzdra. Drumul care leagă Broșteni de Suceava prin Frasin Stulpicani. S-au asfaltat 21 de kilometri. Și ce este important că zona cea mai grea, pasul Puzdra din Holda până la Ostra e finalizat”, ar fi declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, la data de 28 octombrie 2019, conform informatiata.ro.

„Într-adevăr drumul era stricat, mai ales pe partea de zonă de munte, pe Puzdra era foarte stricat. (...) Am făcut un credit din care am finanțat construcția unui terminal nou la aeroport și o parte din bani trebuiau folosiți pentru reabilitarea, din credit, a drumului respectiv. Am scos la licitație, la achiziție publică, dar a fost o singură ofertă, care a fost declarată neconformă și atunci licitația s-a anulat și am hotărât să-l facem din banii noștrii, ai Consiliului Județean. (...) S-a turnat stratul binder se cheamă, un strat intermediar, urmând ca la primăvară să toarne stratul de uzură. Deci înainte de a se turna stratul de uzură, se reface, binder-ul e un material mai grosier, mai mare. Deci se repară întâi unde a sărit binder-ul și după aceea se toarnă stratul de uzură. Stratul de uzură nu este turnat. (...) Ce este acum, până dă zăpada, unde este sărit se repară acum binder-ul, deci nu rămâne peste iarnă așa”, ne-a spus Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

(video: protestul localnicilor din Broșteni, în Duminica Floriilor)

(video: protestul localnicilor din Broșteni, în ziua Nașterii Maicii Domnului)

De-a lungul acestui an, localnicii din Broșteni, în frunte cu fostul viceprimar a orașul, au protestat într-un mod original de mai multe ori. Aceștia au plantat puieți de brad și flori în toate gropile  din șosea, pentru a-și arăta nemulțumirea față de starea acestui drum național uitat de Consiliul Județean Suceava.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a mai spus și că deșeurile rămase în urma muncitorilor vor fi strânse.

SC Calcarul SA, din Pojorâta, se ocupă de repararea acestui drum.

Adauga comentariu