VIDEO FOTO Focuri de armă trase pentru prinderea unui contrabandist care transporta țigări în valoare de aproape 100.000 de lei

Ieri, 6 aprilie 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Secției Poliției de Frontieră Brodina au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.15, aceștia au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Bulgaria, care se deplasa pe raza localităţii Nisipitu.

Șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în viteză, fapt pentru care polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea acestuia folosind semnalele acustice şi luminoase.

În vederea indisponibilizării autoturismului în cauză, aceștia au tras trei focuri de armă înspre pneurile mașinii conform prevederilor legale, însă șoferul tot nu s-a oprit.

După aproximativ patru kilometri, mijlocul de transport a fost descoperit abandonat pe un drum forestier, iar în interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Autovehiculul și coletele cu țigări au fost aduse la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.939 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 92.886 de lei.

Țigările au fost confiscate, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională în valoare de 20.000 de lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

Adauga comentariu