VIDEO FOTO Focuri de armă trase și dispozitivul anti – penu folosit de polițiștii de frontieră pentru oprirea unui transport de țigări de contrabandă de 100.000 de lei

La data de 18 mai 2021, în jurul orei 22.15, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în care polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea, pe raza localității Horodnic de Sus, a două autoturisme, despre care se dețineau date că transportă țigări provenienţă din contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismelor, însă șoferii nu au oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinilor, folosindu-se şi dispozitivul anti-pneu.

În timpul acţiunii, şoferul unui autoturism, în care se afla o cantitate mare de ţigări, a abandonat maşina şi a fugit, polițiștii de frontieră reuşind reţinerea celuilalt vehicul, în care se aflau doi cetăţeni români, cu vârste de 22, respectiv 23 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţul Suceava.

În continuare, s-a luat măsura conducerii autoturismelor şi persoanelor respective la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii ţigărilor din autoturismul abandonat a rezultat cantitatea de 8.425 de pachete cu țigări, în valoare de 98.572 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, în acest caz, polițiștii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar faţă de cei doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Autoturismul folosit în activitatea infracţională în valoare de 17.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor, totodată efectuându-se verificări în vederea prinderii tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

 

Adauga comentariu