VIDEO FOTO Început de an plin de incendii în județul Suceava

În primele ore ale anului, la ora 04.32, militarii Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Arbore și Cajvana, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Cajvana.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești cu pericol de propagare la casa de locuit.

Au ars depozitul de furaje, adăpostul de animale și o bucătărie de vară pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Au mai ars bunuri materiale, unelte agricole, circa 10 metri cubi lemn de foc, două tone de plante furajere și circa 1,5 tone de cereale. În incendiu, au pierit 11 păsări de curte.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică (scurtcircuit).

Incendiul a fost stins la ora 06:40, iar pompierii au salvat casa de locuit.

Un scurtcircuit a produs pagube într-o gospodărie din Dornești

La data de 1 ianuarie 2022, la ora 15.27, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dornești, au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Dornești.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul unor construcții corp comun.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 79 de ani, și fiicei acesteia (59 de ani), care au suferit atacuri de panică. Ulterior proprietara locuinței a fost transportată la spital.

Incendiul a fost stins la ora 17.45.

A ars acoperișul comun din lemn, cu învelitoare din tablă, al construcțiilor din gospodărie (corp comun) pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. S-au degradat bunuri din interiorul a două case de locuit. În incendiu, au pierit un porc și 20 păsări de curte.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

O lumânare lăsată nesupravegheată a distrus o casă din Țarna Mare

Tot la data de 1 ianuarie 2022, la ora 17.38, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit cu două autospeciale și două ambulanțe (SMURD și SAJ) pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Țarna Mare, componentă a municipiului Fălticeni.

La sosirea echipajelor, ardea în interiorul unei case de locuit, cu pericol de propagare la întreaga construcție, dar și la proprietățile învecinate.

Pe timpul intervenției, echipajele medicale au acordat primul ajutor proprietarilor, care au suferit atacuri de panică, ulterior aceastia au fost transportați la spital.

Au ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, elemente de tâmplărie, electrocasnice și alte bunuri din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită de la o lumânare, lăsată aprinsă şi nesupravegheată.

Incendiul a fost stins la ora 19.25, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, în limitele găsite, și proprietățile învecinate.

Două femei au suferit atacuri de panică în urma incendiului produs la Bosanci

Tot în prima zi a anului, la ora 21.11, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci, au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Bosanci.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești cu pericol de propagare la proprietățile învecinate.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru două femei (67 de ani și 63 de ani), care au suferit un atac de panică. Ulterior, acestea au refuzat transportul la spital.

Au ars: acoperișul casei de locuit, construit din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, magazia din lemn pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, șura și adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrți. S-au degradat circa 30 de metri cubi lemn de foc, furaje și alte bunuri din interiorul casei de locuit si al anexelor. În incendiu, au pierit o vacă și un vițel.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat

Incendiul a fost stins la ora 01.10, iar pompierii au salvat proprietățile învecinate.

O sobă metalică neizolată a dus la distrugerea unei case din Arbore

Noaptea trecută, la ora 01.25, militarii Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Arbore, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Arbore.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit cu pericol de propagare la două locuințe învecinate.

A casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și circa patru metri cubi lemn de foc.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic generat de o  sobă fără acumulare de căldură (metalică), neizolată necorespunzător față de materialele combustile.

Incendiul a fost stins la ora 02.43, iar pompierii au salvat locuințele învecinate.

Adauga comentariu