VIDEO FOTO Ion Lungu vrea să dărâme o peluză a stadionului Areni pentru a amenaja o parcare supraterană pentru Primărie: „Când vom face un nou stadion, Dumnezeu știe”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, vrea să construiască prima parcare supraterană din oraș, taman lângă clădirea pe care o conduce de 15 ani. Viitoarea parcare ar urma să poată găzdui undeva la 250 de mașini. Pentru ca planul primarului sucevean să poată fi dus până la capăt, va fi nevoie ca una dintre peluzele stadionului Areni să fie dărâmată.

„Se vine cu o aliniere, la clădirea Primăriei, se ajunge până pe stadion, dărâmăm tribuna, peluza la stadion, care și așa trebuie dărâmată pentru că avem interdicție pe ea de la Inspecția de Stat pentru Construcții, să împușcăm doi iepuri dintr-o lovitură, să consolidăm și stadionul, iar pe peretele exterior al parcării să facem o altă tribună, să sprijinim o altă tribună, o nouă tribună, la peluză, la stadion. (...) Dacă o vom face o vom face aici lângă primărie, pentru stadion, până una alta, când vom face un stadion, Dumnezeu știe”, a declarat primarul Ion Lungu.

Sucevenii nu văd neaparat cu ochi buni ideea primarului Ion Lungu. Ei sunt conștienți că este nevoie de parcări, dar nu consideră că ar trebui sacrificat stadionul pentru realizarea unor noi locuri de parcare.

„În loc să-l îmbunătățească, să mai puie ceva, să fie mai frumos, o față mai frumoasă, acum se apucă la stricat”, a spus un sucevean.

„E bună și parcarea, dar e necesar și ăsta (n.r. – stadionul)”, a precizat un alt localnic.

Stadionul Areni din municipiul Suceava este terenul pe care își joacă meciurile de acasă echipa locală Foresta. Primarul Lungu promite încă din primul mandat un nou stadion, care însă nu a depășit niciodată stadiul de proiect.

Adauga comentariu