VIDEO FOTO Mașină burdușită cu țigări descoperită într-o pădure din Țibău

Ieri, 29 iulie 2020, în jurul orei 09.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, judeţul Maramureş, au depistat pe raza localității Țibău, județul Suceava, parcată într-o zonă împădurită, o mașină de teren marca Mitsubishi, înmatriculată în România.

În urma unui control sumar făcut asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat, în locul banchetei din spate, mai multe colete învelite în folie de culoare neagră.

Având în vedere cele constatate, autovehiculul în cauză a fost condus la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în locul banchetei din spate și în portbagaj au fost descoperite 15 colete care conțineau 7.480 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de peste 87.500 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul Mitsubishi în care au fost descoperite ţigările a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus s-au deplasat la un imobil de pe raza localității Vicovu de Sus, unde, cu acordul proprietarei imobilului, au intrat în locuință și au descoperit patru colete cu țigări.

S-a luat măsura transportării baxurilor la sediul unității, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 23.400 de lei, a fost confiscată, iar proprietara imobilului în vârstă de 66 de ani este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Cercetările sunt continuate pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Adauga comentariu