VIDEO FOTO Mii de oameni au luat parte la inaugurarea simbolică a primului metru de autostradă din Moldova

Astăzi, 15 martie 2019, la ora 15.00, oamenii din județul Suceava, cât și din restul țării au participat la inaugurarea simbolică a primului metru de autostradă din nordul României.

Lângă metrul de autostradă, organizatorii evenimentului au așezat două autoturisme care au fost implicate într-un accident rutier, iar lângă mașinile respective două dricuri în care se aflau două sicrie. Sicriile din dreptul accidentului reprezintă oamenii care și-au pierdut viețile în tragediile petrecute pe drumurile României.

În mijlocul participanților se aflau mai mulți oameni costumați în daci.

În momentul în care Ștefan Mandachi a ajuns în mulțimea de lume, acesta a mers câteva minute printre oameni, încercând să le mulțumească personal tuturor pentru că susțin conceptul „România vrea autostrăzi”.

După ce Ștefan Mandachi a mulțumit la cât mai multă lume, acesta a călcat pe primul metru de autostradă și a spus: „Dacă ești profesor lasă elevii cu 15 minute mai mult în pauză. Dacă ești zidar, lasă mistria jos pentru 15 minute. Dacă ești șofer, trage mașina pe avarii pentru 15 minute. Dacă vrei să pleci din România, mai stai 15 minute”. După care a urmat manifestul solitar de 15 minute. În acest timp, afaceristul sucevean a continuat să mulțumească persoanelor aflate la fața locului. Cine și-a dorit să facă poze sau să îl felicite persoanal, nu a fost oprit.

După trecerea celor 15 minute de manifest, Ștefan Mandachi a vorbit despre viețile pierdute pe drumurile din România, despre ceea ce înseamnă monumentul ridicat de el, anume metrul de autostradă, despre avantajele autostrăzilor și despre ceea ce și-ar dori să se întâmple de acum înainte.

Ștefan Mandachi a spus și de această dată că scopul acestui monument, nu este cel de a-și face reclamă afacerilor sale și nici cel a intra în politică.

Până în prezent, se pare că s-au strâns peste 13 milioane de români care susțin „România vrea autostrăzi”.

„Este un moment unic în istoria României, eu nu am trăit niciodată un astfel de moment de solidaritate între toți românii, fie că fac parte dintr-un partid politic, fie că sunt doctori, fie că sunt avocați, fie că au orice altă profesie. Avem o șansă unică să restartăm România acum. Vreau să vă spun că din sursele pe care le am suntem în jur de 13 – 14 milioane de români solidari, dacă nu mai mult. 99% din feedback-ul pe care l-am primit este pozitiv. Românii sunt pentru prima dată după 30 de ani uniți”, a spus Ștefan Mandachi înainte de a tăia panglica.

Suceveanul a spus faptul că după încheierea evenimentului de astăzi, va dona monumentul unei asociații non – profit. Acesta a menționat și că monumentul va putea fi vizitat de oricine, oricând.

„Vreau să vă informez că voi dona unei asociații non – profit această porțiune de teren cu acces către autostradă, iar acea asociație non – profit va urma să ofere șansa românilor să fie ctitori ai autostrăzii reale”, a anunțat Ștefan Mandaci.

Alături de Ștefan Mandachi a fost și polițistul sucevean Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS. Cel din urmă i-a încurajat, în urmă cu câteva zile, pe toți polițiștii din România să-și ia pauza de masă, în această zi, la ora 15.00, ca semn de manifest și de susținere pentru Ștefan Mandachi. Bogdan Bănică a menționat faptul că acesta este primul protest la care s-au alăturat și polițiștii.

Pe străzile municipiului Suceava, cetățenii și-au manifestat susținerea față de „România vrea autostrăzi” oprindu-și mașinile și pornind avariile, pentru 15 minute, la ora 15.00.

 

În altă ordine de idei, protestul a dus la o blocare a drumului național, coada întinzându-se din municipiul Suceava până la intrarea în municipiul Fălticeni.

Sursa video: Facebook/ Adelin Prelipcean

 

Adauga comentariu