VIDEO FOTO O gospodărie din Râșca a luat foc după ce proprietara s-a apucat să facă pâine

În această dimineață, pe la ora 03.15, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșca, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Buda, comuna Râșca.

Flăcările au izbucnit din zona unei anexe gospodărești, prin efect termic, din cauza unui coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile. Din cauza orei târzii, dar și a materialelor majoritare din lemn, flăcările, favorizate de vântul puternic, au cuprins cu repeziciune întreaga gospodărie, iar incendiul a fost anunțat cu întârziere. Se pare că proprietara a făcut focul într-un cuptor cu lemne amplasat în bucătăria anexă, unde a copt produse de panificaţie.

Astfel, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la clădirile învecinate. Incendiul a fost stins la ora 07.20.

Au ars acoperișul casei de locuit pe 100 mp, anexa corp comun (de la care a izbucnit incendiul) pe 50 mp, adăpostul de animale și fânarul pe 100 mp. Au mai ars bunuri casnice, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, circa cinci tone lemn de foc și cinci tone de furaje. S-au degradat instalația electrică, pereții locuinței și alte bunuri. Prejudiciul se ridică la 50.000 de lei.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, precum și locuința și anexele învecinate. Au mai fost salvate două vaci, un cal, un porc și 20 de păsări de curte.

Adauga comentariu