VIDEO FOTO O mașină burdușită cu țigări de contrabandă a ajuns într-un pârâu în timp ce șoferul fugea de polițiștii de frontieră

Ieri, 9 noiembrie 2021, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.40, aceștia au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism de teren, care se deplasa dinspre frontiera de stat spre localitatea Brodina.

Șoferul nu a oprit, a efectuat o manevră bruscă de întoarcere, în urma căreia mijlocul de transport s-a răsturnat într-un pârâu. După acest eveniment, șoferul a ieșit din mașină și a fugit spre o pădure din apropiere, moment în care polițiștii de frontieră l-au somat verbal să se oprească, însă acesta nu s-a supus somațiilor, fapt pentru care au fost trase cinci focuri de avertisment, în plan vertical, conform prevederilor legale.

S-a trecut la monitorizarea zonei, în vederea găsirii și reținerii șoferului, iar în autoturismul răsturnat au fost observate mai multe colete cu țigări.

Autovehiculul și coletele cu țigări au fost duse la sediul instituției, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.490 de pachete cu țigări de Duty Free, în valoare de 158.000 de lei.

Țigările au fost confiscate, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 6.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate

Adauga comentariu