VIDEO FOTO Pădurea din Sucevița în care ar trebui să fie amenajată o pârtie de schi a căzut pradă hoților. Poliția și Direcția Silvică au deschis o anchetă, principalul vizat fiind un pădurar

Mai mulți cetățeni din comuna Sucevița ne-au semnalat faptul că într-o pădure din comuna Sucevița, într-un loc în care ar urma să fie amenajată o pârtie de schi, au loc defrișări ilegale. Reporterii cotidianului online Ziar de Suceava s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că mai multe petice de pădure au fost tăiate, iar lemnul a fost furat. Mai multe cioate păreau a fi acoperite cu pământ, însă acest lucru va fi demonstrat sau nu de către organele de anchetă.

Lilian Avram, un bărbat din municipiul Rădăuți, care deține o cabană în zona respectivă susține că pădurea a căzut pradă celui care trebuia să o păzească, respectiv pădurarului Mircea Caunei de la Ocolul Silvic Marginea din cadrul Direcției Silvice Suceava.

„Aici, pădurarul Mircea Caunei și oamenii lui au tăiat tot. Ei ce fac, acoperă totul cu lut pentru a da impresia că nu au existat copaci. Mie mi-au ras tot aici în fața cabanei. Opt camioane de lemne au scos de aici. Cine să-l prindă dacă el vine noaptea? Se deplasează cu TAF-ul pe tronsonul pe care ar urma să fie amenajată pârtia de schi. Aici ar trebui să fie tăiați copacii, dar nu acum pentru că nu au autorizație, ci atunci când urmează să fie demarate lucrările la pârtie. M-a amenințat că mă împușcă, că mă omoară, că-mi dă foc la cabană”, a declarat Lilian Avram.

La fața locului au ajuns mai mulți polițiști și un reprezentant al Ocolului Silvic. Aceștia au făcut verificări în zonă, constatând că au fost efectuate defrișări ilegale. Ei au arătat că urmează să ajungă în pădurea de la Sucevița un criminalist și un echipaj din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, precum și cei de la Garda Forestieră, pentru a stabili cu exactitate ce și cum s-a tăiat din pădurea respectivă.

Pădurarul Mircea Caunei a ajuns și el în zonă, însă nu s-a arătat a fi prea comunicativ, el părând că nu dorește prea mult să infirme spusele lui Avram. Din discuțiile purtate de Caunei cu polițiștii a reieșit că în zonă, exploatarea forestieră a fost întreruptă.

„Înseamnă că el a tăiat și acum denunță. (...) O să vină Garda Forestieră și-o să constate”, a spus pădurarul Mircea Caunei cu referire la reclamațiile ce i-au fost aduse din partea lui Lilian Avram.

Un reprezentant de la Ocolul Silvic deplasat și el la fața locului a făcut verificări la o cioată de copac constatând că aceasta a fost tăiată ilegală.

„Până acum nu i-am găsit marca”, a spus reprezentantul Ocolului Silvic, referindu-se la o cioată despre care se bănuiește că a fost tăiată ilegal.

În cursul zilei de astăzi, în pădurea din Sucevița urmau să ajungă polițiști criminaliști și angajați de la Garda Forestieră, care vor peria întreaga zonă pentru a se descoperi câți copaci au fost tăiați ilegal și poate chiar se va descoperi cine este autorul sau autorii.

Aceștia ar trebuie să verifice și curțile imobilelor din preajmă, deoarece acolo erau depozitate cantități mari de lemn despre care există suspiciunea că ar fi fost tăiate ilegal chiar din pădurea respectivă. 

Chiar dacă nimeni nu a fost prins în flagrant, sunetul drujbelor suna în voie în liniștea pădurii.

Mircea Caunei a mai fost acuzat și zilele trecute că a fost implicat într-un transport ilegal de lemne, însă reprezentanții ROMSILVA au transmis un comunicat conform căruia pădurarul nu ar fi avut niciun fel de implicare.

Adauga comentariu