VIDEO FOTO Pagube de 1,5 milioane de lei produse în urma incendiului care a pus la pământ biserica pe stil vechi din Brodina de Sus

Prejudiciul produs în urma incendiului care a distrus biserica pe stil vechi din satul Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei, a fost estimat la 1,5 milioane de lei.

În incendiu au mai fost distruse veșminte, cărți, obiecte de cult de valoare, precum și alte bunuri.

Ieri, la ora 17.57, printr-un apel la 112 a fost anunțat faptul că a izbucnit un incendiu la Biserica cu hramul „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, din satul Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai subunităților din Vicovu de Sus, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Straja și Brodina, cu 10 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat biserica. De asemenea, flăcările erau propagate și la clădirea clopotniței, aflată în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 00.10.

A ars în totalitate biserica, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați, cu bunurile din interior (obiecte de cult, cărți, veșminte preoțești, elemente de mobilier și altele). Au mai ars clădirea clopotniței, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați, obiecte de mobilier și alte bunuri din interior. S-au degradat clopotele, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie, precum și camera centralei și centrala termică din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile provenite din sistemul de încălzire, respectiv o centrală termică pe lemne.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat structura de rezistență a clădirii clopotniței.

Adauga comentariu