VIDEO FOTO Peste 15.000 de pachete cu țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

Ieri, 2 noiembrie 2021, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina împreună cu lucători din cadrul STPF Suceava și SPF Izvoarele Sucevei au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.40, aceștia au făcut semnale regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism de teren, fără numere de înmatriculare, care se deplasa dispre frontiera de stat spre localitatea Lupcina.

Șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în viteză, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. După aproximativ doi kilometri, mijlocul de transport a fost descoperit abandonat pe un drum forestier, iar în interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Autovehiculul și coletele cu țigări au fost aduse la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.710 de pachete cu țigări de Duty Free, în valoare de 172.100 de lei.

Țigările au confiscate, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 5.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz, se Fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Azi, în jurul orei 00.20, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vicovu de Sus au observat în zona de responsabilitate, un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil dronă) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

De asemenea, în zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Vicovu de Sus au fost descoperite, abandonate, două colete care conţineau țigări de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.000 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 11.700 de lei, care a fost confiscată.

În aest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Adauga comentariu