VIDEO FOTO Podul de la Argel – Moldovița s-a surpat după ce camioanele pline cu lemne l-au forjat, deși exista o restricție de 7 tone

În această dimineață, podul de la Argel din comuna Moldovița s-a surpat după ce camioanele pline cu lemne l-au forjat, deși exista o restricție de șapte tone.

Astfel, podul care deservește mai multe gospodării și agenți economicii din zonă a devenit impracticabil, iar cei ce se riscă să-l traverseze își pun pur și simplu viața în pericol.

Deși au trecut câteva ore bune de când o grindă s-a prăbușit, autoritățile nu au reușit să semnaleze corespunzător craterul, ci au „plantat” niște pari și bolovani la intrarea și ieșirea din șanț.

Problemele privind podul de la Argel au fost semnalate în ultima perioadă atât de localnici, cât și de unii activiști de mediu, însă nimeni nu i-a luat în seamă.

„După cum se vede, aici a trecut un camion încărcat și a cedat. Deși au fost făcute nenumărate sesizări și de către agenții de mediu și în cadrul Consiliului Local cu privire la urgentarea lucrărilor de reparare acestui pod de interes nimic nu a fost făcut. Distrugerea acestui pod blochează activitatea economică, turistică, dar chiar și transportul de mărfuri și persoane în zonă”, a declarat consilierul local Cornel Mortogan.

Se pare că problemele cetățenilor din Moldovița continuă să fie ignorate cu bună știință de către autoritățile locale.

Adauga comentariu