VIDEO FOTO Podul „omeniei”, unde șoferii se înțeleg care să treacă primul. Acesta face legătura între două comune cu comunități mari de rromi

Comuna Păltinoasa și Comuna Capu Câmpului sunt legate între ele prin două poduri peste râul Moldova. Unul dintre poduri are o lungime de aproximativ 60 de metri, iar celălalt are o lungime de aproximativ 200 de metri.

Podul mai scurt este relativ normal, pentru autovehiculele existând câte o bandă pe fiecare sens de mers, iar pentru pietonii  existând două trotuare amenajate între balustradele podului și drum.

Ciudat este podul cel de 200 de metri. La fel ca și la primul pod și pe acesta autoturismele au voie să circule pe ambele sensuri, doar că este atât de îngust încât este imposibil ca traficul rutier să se desfășoare simultan pe ambele sensuri, fără a se avaria vreo mașină în încercarea de a se urca pe trotuar.

În cazul în care minim două autovehicule, care vin din sensuri diferite, se întâlnesc pe pod, unul dintre ele trebuie să meargă cu spatele până iese de pe pod, ori șoferii pot urca cu mașinile pe trotuare, dar tot există posibilitatea de a-și avaria autovehiculele reciproc.

Asemănarea între cele două poduri este că ambele au câte două trotuare pentru pietoni.

În anul 2012, când cei de la Google Maps au trecut pe podul lung de aproximativ 200 de metri, acesta era la fel de lat ca și în aceste zile.

Amintim faptul că, atât în comuna Păltinoasa, cât și în comuna Capu Câmpului, există comunități mari de rromi. 

Adauga comentariu