VIDEO FOTO Primarul Coman din Fălticeni, care stă într-o locuință socială, s-a transformat în samsar de terenuri

Primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Gheorghe Coman, s-a transformat într-un veritabil samsar de terenuri. În urmă cu trei ani, acesta a cumpărat împreună cu Liliana Rădulescu, soția deputatului PSD Alexandru Rădulescu și Alexandru Cosmin Stan, fiul senatorului PSD Ioan Stan, un teren care se întinde pe o suprafață de peste 9.000 de metri pătrați taman în Fălticeni.

Interesant este faptul că edilul din Fălticeni locuiește într-un bloc de locuințe sociale din orașul pe care îl conduce, asta deși a încasat conform ultimei sale declarații de avere un salariu anual de 66.267 de lei.

La venituri, Coman a trecut și salariul soției și alocațiile celor doi copii, deși pe tabelul de la asociația blocului de locuințe sociale este trecută o singură persoană.

Primarul din Fălticeni are în conturi peste 400.000 de lei și totuși nu își permite să-și achiziționeze o locuință proprie, beneficiind de „bunăvoința” instituției pe care o conduce.

Conform art. 42 din Legea nr.114/1996, actualizată 2019: „ Au acces la locuință socială, în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Național de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum și anterior lunii în care se repartizează locuința. Venitul net lunar pe familie se stabilește pe baza declarației de venit și a actelor doveditoare, potrivit prevederilor legale”.

În plus, pentru terenul ce se întinde pe o suprafață de aproape un hectar, la inițiativa viceprimarului din Fălticeni, Constantin Bulaicon, s-a obținut documentația de urbanism în vederea construirii unui cartier de locuințe, beneficiari urmând a fi Stan Alexandru Cosmin, Rădulescu Liliana și Coman Gheorghe Cătălin.

În ședința de Consiliu Local al Primăriei Fălticeni organizată la data 30 august 2018, viceprimarul Constantin Bulaicon, a spus: „După cu știți, a mai fost prezentată în consiliul local documentanția pentru construirea unui cartier de locuințe, pe strada Sublocotenent Grigoraș nr.23. S-a eliberat un certificat de urbanism, prin care s-au cerut anumite avize. Aceste avize au fost aduse. Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbansim Suceava a emis un aviz favorabil. Acum se solicită analiza și aprobarea PUZ în vederea construirii acestui cartier de locuințe”.

„Vreau să vă spun că prin acest PUZ nu înseamnă că cei trei vor construi un cartier de case, că de mâine ne vom apuca noi de construit. Deocamdată am împărțit un teren, nu ne apucăm de construit, pentru a da posibilitatea unui eventual doritor beneficiar să construiască o casă. Probabil sunt și instituții ale statului care vor face lumină în toate aceste dezinformări care din ce în ce sunt mai evidente, fiecare va trebui să învețe că trebuie să citească, să studieze și să știe legea, iar faptul că nu știe să citească legea, nu știe să studieze și nu știe legea nu-l absolvă de eventualele necazuri ulterioare pricinuite de așa ceva”, a răspuns atunci primarul Cătălin Gheorghe Coman.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la primarul din Fălticeni, însă acesta ne-a spus printre uși faptul că documentația respectivă a fost obținută doar pentru ca terenul să poată fi parcelat și vândut mai departe.

Adauga comentariu