VIDEO FOTO Sat izolat de modernizarea unui drum. 170 de oameni nu mai pot intra sau ieși cu mașina din localitate

Satul Rudești din comuna suceveană Grămești nu mai are nicio cale rutieră de acces. Ulița ce ducea spre sat a fost închisă deoarece un drum comunal se află în proces de modernizare. Oamenii sunt foarte nemulțumiți deoarece în sat nu mai pot intra sau ieși mașini, iar aceștia se gândesc că în cazul în care are loc un incendiu sau o urgență medicală, în sat nu pot intra autospecialele celor de la ISU sau ambulanțele.

„Păi asta mă întreb și eu. Ce se întâmplă dacă e o urgență? Un alt drum este undeva, dar e drum de țară, e rău, nu se poate circula pe acolo. Asta e. Fiecare face cum gândește, dar nu gândește că altul poate suferă din urmă”, ne-a spus o localnică.

„Pe aici drum ăsta e de țarnă, dacă s-ar pune oleacă de balastru s-ar mai trece. Blocați, asta e. Ce să facem? Nu știu cine a gândit treaba asta așa”, a precizat o bătrână din Rudești.

Primarul comunei Grămești, Vasile Șuleap, a spus că încearcă să amenajeze o altă cale de acces și că îi va sprijini pe cei 170 de săteni din Rudești cu tot ce va fi nevoie.

Pentru a moderniza drumul am închis drumul sătesc, de acces către sat, din DC 35 pentru că nu avem o altă variantă de a moderniza drumul. În caz de urgență, de pompieri, suntem oricând la dispoziție, dacă e nevoie de buldoexcavator pentru a deschide o altă cale”, ne-a explicat Vasile Șuleap, primarul comunei Grămești.

Drumul comunal din Grămești se modernizează prin programul PNDL, urmând a fi asfaltați circa 6,5 kilometri de șosea printr-un proiect în valoare totală de 1,5 milioane de euro. Întreg tronsonul ar trebui să fie finalizat în 2020.

Adauga comentariu