VIDEO FOTO Statuia lui Iancu Flondor a fost sfințită de un sobor format din cinci preoți

Astăzi, în jurul orei 12.00, a avut loc evenimentul de inaugurare a bustului lui Iancu Flondor. La fața locului au asistat circa 100 de suceveni.

Monumentul a fost sfințit de un sobor format din cinci preoți, spijiniți de un cor de bărbați. După sfințirea statuii, preoții au efectuat și „veșnica pomenire” pentru Iancu Flondor, unde au participat și marii oameni politici ai Sucevei.

La acest eveniment au fost prezenți Ion Lungu (primarul municipiului Suceava), Gheorghe Flutur (președinte CJ Suceava) și Mirela Adomnicăi (prefectul județului Suceava). Alături de aceștia se aflau parlamentarii Alexandru Băișanu, Ioan Balan, Dumitru Mihalescu, Angelica Fădor, plus alte autorități locale.

 

Gheorghe Flutur a anunțat că din această zi urmează o perioadă de sărbătoare. 

După sfințirea statuii și veșnica pomenire, programul artistic a continuat în jurul orei 12.30 la parterul Palatului Administrativ unde s-a deschis expoziția Zestrea Bucovinei, iar la ora 13.00, la Primăria Suceava a poposit Caravana Zestrea Bucovinei.

În cele din urmă, această statuie cu rol de „suzetă” pentru suceveni, a fost sfințită și sărbătorită. La „veșnica pomenire” a lui Iancu Flondor, politicieni noștri s-au năpustit în jurul mesei dând impresia că le-ar păsa cu sinceritate de sufletul marelui om politic bucovinean.

Președintele României, Klaus Iohannis, va veni la Suceava, miercuri, 31 octombrie. Președintele va depune o coroană de flori la bustul unionistului Iancu Flondor. Statuia a fost dezvelită de autoritățile locale în urmă cu câteva ore.

Adauga comentariu