VIDEO FOTO Suceveni sechestrați în propriile curți de asfaltarea unui drum de pământ: „Ne ținem de gard și urcăm pe calaburi și ajungem în stradă”

Sucevenii care locuiesc pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul reședință de județ au rămas sechestrați în propriile curți după ce drumul care le trece prin fața caselor lor a fost asflatat.

Cetățenii care locuiesc acolo așteptau de 15 ani ca drumul de pământ să fie asfaltat, însă entuziasmul începerii lucrărilor a fost rapid distrus după ce muncitorii au înălțat drumul, pe alocuri, cu mai bine de un metru, blocând oamenilor accesul în curți.

Peste 20 de gospodării sunt în această situație. Unii suceveni chiar s-au rănit în încercarea de a intra sau de ieși din curți.

„Ne ținem de gard și urcăm pe calaburi și ajungem în stradă. Soțul a căzut pe calaburii ăia și s-a lovit și la cap, a stat internat la neurologie și pe picior tot așa e numai semne și urme”, ne-a spus Doinița Pistol.

„Noi nu putem ieși din curte. Tata meu are 80 de ani, abia iese din curte, își bat joc de noi și de banii noștri. Copilul s-a dezechilibrat când a coborât și a căzut. Și tatăl meu la fel a căzut și nu suntem numai noi în situația asta, mai sunt câteva case mai încolo la fel. Avem  garaj, plătim impozit pentru ce? Nu mai avem acces, nu mai avem nimic. Sechestrați în propriile curți”, a povestit și Anca Maxim.

Alte două bătrâne nu înțeleg de ce a fost înălțată atât de mult strada, având în prezent o reală problemă din a intra/ieși din gospodărie. Ele se tem și de eventuale inundații care le-ar umple curțile de apă.

„Cum să intre o mașină în curte? Am casă vin copiii la mine și să stea mașina o lună de zile. Bucata asta e cea mai periculoasă de aici și până în deal. Mai vine o ploaie torențială, vine toată apa peste noi, cu bordurile lor și cu tot”, a menționat o bătrână.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a explicat că știe ce probleme sunt pe strada Mihail Sadoveanu și că se va încerca remedierea problemelor pe banii constructorului.

„Să știți că acest caz nu-i valabil doar pe strada Mihail Sadoveanu. Pe toate străzile pe care se asfaltează și mai ales străzile de pământ, se fac aceste aduceri de nivel, care creează probleme. Ori intră la om apa în curte, ori deasupra și atunci sunt niște lucrări la care trebuie să se adapteze și oamenii și cu ajutorul Primăriei dacă este nevoie de făcut un podeț, o canalizare suplimentară. Avem aceste două variante, modernizăm sau nu modernizăm strada. Noi când facem o modernizare, o facem spre binele oamenilor nu să le facem viața mai grea. În concluzie, constructorul, împreună cu reprezentanți de la Primărie, pe banii constructorului vor merge și vor face aceste adaptări la fiecare, la caz la caz, la fiecare poartă, în sensul în care să poată omul intra și ieși din curte, să nu se adune apa în curtea lui”, a declarat primarul Ion Lungu.

Licitația pentru lucrările de modernizare a străzii Mihail Sadoveanu din Suceava a fost câștigată de către o firmă din localitate care trebuie să primească peste un milion de lei, fără TVA, pentru grozăvia realizată.

La începutul acestui an, Primăria municipiului Suceava a anunțat că zeci de străzi de pământ din oraș vor fi modernizate prin programul de asfaltare pentru care municipalitatea a alocat suma de 30 de milioane de lei.

Astfel, conform proiectului, urmau să fie modenizate străzile Crângului, Barbu Delavrancea, Ştefan Luchian, Eternității,  Dobrilă Eugen – Burdujeni Sat; Ştefan Tomșa, Ştefan Dracinschi, Solidarității, Zimbrului – zona centrală; Epaminonda Bucevschi, Micșunelelor, Andrei Bernath, Decebal, Vasile Lupu și Dragomirna - Ițcani; Traian Țăranu, Pictor Şerban Rusu Arbore; Traian Popovici, Nicolae Cătănescu - Laniște; pictor Dumitru Dacian și Eugen Lovinescu – Aleea Dumbrăvii; Emil Cioran, Nicolae Titulescu, Iuliu Maniu, Petru Comărnescu – Zona Tătărași.

Adauga comentariu