VIDEO FOTO Țigări de contrabandă de aproape 150.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

Astăzi, 27 octombrie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat mai multe colete voluminoase, spre interiorul țării.

Imediat, aceștia au acționat pentru reținerea cărăușilor, iar în momentul în care indivizii au observat oamenii legii, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

În vederea reţinerii contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cărăușii nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, care ulterior au comunicat că pe direcţia respectivă au descoperit, pe teritoriul ucrainean, şapte baxuri cu ţigări.

La fața locului, pe partea românească, au fost descoperite 25 de colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.490 de pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Țigările, în valoare de 146.000 de lei, au fost confiscate, iar în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, verificările fiind continuate în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Comentarii

Alexandru Trandafir

28.10.2021 11:24

Nu le mai publicati rapoartele acestea. M-am saturat de atatia ani sa tot vad zilnic ca au mai prins vre-un tolomac cu tigari. Asta e treaba politiei de frontiera, mai prind un traficant, mai identifica o masina furata etc. Acestea nu sunt nici stiri, nici evenimente deosebite. Deosebit ar fi daca politia ar face ceva deosebit, cum ar fi sa prinda dealeri de droguri, borfasi de prin cartiere care corup copii, racoleaza fete si le pun sa se prositueze. 

Adauga comentariu